❄️ New Year, New Career! ❄️

Во исчекување на празничната сезона, полека ја затвораме 2022 година, односно годината на Brainster рекорди!

Во новата година те охрабруваме да го направиш првиот чекор и да си поставиш нови цели кои ќе се трудиш да ги исполниш. Без разлика дали се работи за лични, академски или професионални. Убедени сме дека со континуирано учење и постојани напори ќе успееш да ги оствариш истите.

Како што почнуваме да кроиме планови за нашите цели во 2023 година, да погледнеме наназад и да се потсетиме на најважните моменти коишто го одбележаа декември.

 

 

 • Како годинава ги постигнавме овие рекорди?

Како ги постигнавме овие рекордни резултати? Се разбира со многу труд, знаење, тимска работа и посветеност. Вработените во Brainster, инструкторите и партнерските компании, сите ние имаме само една цел – да работиме најдобро што знаеме, за да може студeнтите да го имаат најдоброто искуство и да се стекнат со потребните вештини. Дознај повеќе!

 

 

 • Доделувавме сертификати

Во нашите простории се одржаа доделувањата на сертификатите и networking настани за студентите на:

 • Академијата за Front-End програмирање групи 4 и 5
 • Академијата за Full-Stack програмирање ‍групи 6 и 7
 • Академијата за дигитален маркетинг групи 32 и 33

 

 

 • Се запознавме со новите студенти

Им посакавме добредојде на нашите нови студенти кои го направија првиот чекор кон нова кариера и дигитална трансформација! Во нашите простории се одржаа Opening Networking настани, каде што се запознавме со студентите од:

 • Академијата за графички дизајн група 21
 • Академијата за UX/UI дизајн група 10
 • Академијата за Software Testing групи 19 и 20
 • Академијата за дигитален маркетинг група 36
 • Академијата за Project & Product менаџмент група 5
 • Академијата за Front-End програмирање групи 11 и 12

 

 

 • Brainster Media Brunch

Организиравме media-brunch и уживавме во друштвото на новинарите од повеќе медиуми. Нивната поддршка ни е многу важна бидејќи тие ни помагаaт успешните и инспиративни приказни за нашите студенти, како и сите останати наши достигнувања и залагања за подобро образование, да стигнат до пошироката јавност. Ви благодариме за сиот труд што го вложувате, за вашата посветеност да ја барате вистината и да известувате точно, правично и независно.

 

 

 • 4 (+1) корисни ТikТok профили за дигитален маркетинг

Една од областите за која на TikTok има доста квалитетна и релеванта содржина е и дигиталниот маркетинг. Во оваа блог објава, издвоивме неколку уникатни ТikТok профили што нудат вредност за секој дигитален маркетер. Дознај повеќе!

 

 

 • Најгледани Brainster вебинари за Project & Product Management

Во овој блог претставени се најпопуларните Brainster вебинари преку кои ќе се информираш повеќе за кариерните можности кои ги нуди светот на менаџментот на проекти и продукти, што е потребно за почеток на кариера во оваа сфера, а исто така ќе дознеш и кои се потребните вештини за да се биде успешен проектен или продукт менаџер. Дознај повеќе!

 

 

 • 8 работи кои ги научивме од предавањето за GIT со Симеон

Зошто GIT е есенцијална алатка која секој програмер мора да ја знае? Која е потребата од системи за управување со програмски код? Доколку не успеа да го следиш предавањето со Симеон Здравески – инструктор на Академијата за Full-Stack програмирање, како и да ги дознаш одговорите на овие прашања, ти ги пренесуваме 8-те најважни работи кои ги научивме на предавањето. Дознај повеќе!

 

 

 • Запознај го тимот на Brainster!

Го создадовме блог серијалот „We are Brainster“ за да ви ги претставиме членовите на нашиот тим кои постојано се грижат за поквалитетна едукација и подобро искуството на студентите. Дознај повеќе што ни раскажаа:

 

 

 • Стручни блог објави со Татјана Поп Јанева – менаџер на човечки ресурси во Brainster

Татјана Поп Јанева е менаџер на секторот за човечки ресурси во Brainster, а воедно и HR професионалец со долгогодишно искуство, која ни го сподели своето размислување на темите:

 1. Важноста на емоционалната интелигенција на работното место
 2. Инспирацијата е критичен елемент за да се биде успешен лидер

 

 

 • Запознај ги студентите

Го создадовме блог серијалот „Запознај ги студентите“ за да ти ги претставиме нашите нови студенти и нивните први впечатоци од Академиите. Прочитај повеќе за:

 

 

 • Запознај ги инструкторите

Прочитај повеќе за експертите, а воедно дел од инструкторскиот тим на Brainster Академиите кои ќе те водат низ процесот на твојата кариерна трансформација.

 1. Елена Диновска Зарапчиев – Академија за графички дизајн
 2. Давид Шојиќ – Академија за дигитален маркетинг
 3. Виктор Петковски – Академија за Software Testing

 

 

 • Brainster инструкторите советуваат

Го создадовме блог серијалот „Brainster инструкторите советуваат“ за да ви ги претставиме инструкторите на нашите Академии и нивните совети за полесно совладување на програмата. Дознај ги советите од:

 1. Елена Диновска Зарапчиев – Академија за графички дизајн
 2. Ана Тодоровска – Академија за графички дизајн
 3. Александар Јолакоски – Академија за Full-Stack програмирање
 4. Александра Тасевска – Академија за човечки ресурси
 5. Марко Ивановски – Академија за дигитален маркетинг
 6. Ива Дујак – Академија за дигитален маркетинг
 7. Маја Митровиќ – Академија за UX/UI дизајн

 

 

 • Нови успешни приказни

Ги раскажавме приказните на: Сара, Горјан, Владимир, Тијана, Нина, Мирјана, Љубенка, Горан, Катерина, кои по завршувањето на нашите програми ги исполнија своите кариерни цели. Честитки за сите и продолжете да редите успеси!

 

 

 • Го прогласивме Dream Team-от за претходниот месец

Dream Team е тим на студенти кои покажале особен успех на Академиите во Brainster. Тоа се студенти коишто го освоиле месецот! За да се биде дел од Dream Team-от, еден Brainster студент треба целосно да се посвети, да биде активен на предавањата и уредно да ги завршува зададените задачи од страна на менторите.

 

До следниот месец!

Тимот на Brainster ❤️