BRAINSTER

Најнови постови

Ени од Академијата е новото дизајнерско засилување во Футура

Градска девојка која е предадена на музиката и на својата виолина, отворена за нови искуства и во професијата и во секојдневниот живот. Пред неа е нејзината…

Ден во карантин со Ивица Пешовски, инструктор oд Академијата за програмирање

Ивица Пешовски е инструктор од нашата Академија за програмирање. Го прашавме да ни сподели како му поминува денот во услови на карантин 🙂 07:00 Се будам. Пред…

Petar Ninovski, Se kje bide vo red, samo razlicno

Се ќе биде во ред, само различно

Новонастанатата ситуација, така се уште ја нарекуваме, е факт. Ова е реалноста. Се случува сега и треба да анализираме, размислуваме, да пробаме да го предвидиме…

Overview on Python со Андреј Наумовски

Според hackr.io, тронот на најбарани програмски јазици во 2020 е цврсто запоседнат од Python и побарувачката е резултат на повеќе фактори. Еден од нив е таканаречениот…

„Моето искуство во Brainster виртуелната училница“ со Бојан Стојковски

Brainster академиите се префрлија во виртуелни училници со real-time настава во живо, сè со цел обука и преквалификување во кадри за кои има висока побарувачка во digital и tech…

Растот започнува онаму каде што завршува комфорната зона

Ема Радончиќ, како што се нарекува себеси: филолог кој се бави со PPC аналитика. Мала шега, но сепак вистинита. Се радуваме на успехот на Ема како една од првите…

Каде се спојува архитектурата со графичкиот дизајн? – Разговор со Мерима од Академијата

Мерима е дипломиран архитект кој реши да ја надгради својата кариера и успешно ја заврши Академијата за графички дизајн. Моментално работи на многу проекти па ја…

Brainster ги префрли предавањата во Виртуелна училница

Над 600 студенти на Brainster во моментов ја следат наставата во Виртуелна училница во живо. Во согласност со развојот на ситуацијата со COVID-19 вирусот, а со цел нашите…

“Nerd today, BOSS tomorrow” – Кариерен пресврт во само 9 месеци

Иван Локвенец од секогаш знаел дека неговата работа ќе биде поврзана со компјутери. Иако по завршување на гимназија се запишал на факултет за дизајн на мебел и…

Запознај го новиот инструктор на Академијата за дизајн – Иван Дургутовски

Иван Дургутовски – доцент професор на факултетот за графички дизајн на ЕУРМ. Предава фотографија, мултимедиа и дизајн на печатени медиуми. Визуелен уметник,…

Добивајте понуди за бесплатни курсеви на Brainster преку емаил

Што сакате да научите денес?