Запознај ја Катерина Шаркоска – студент на Академијата за Човечки Ресурси, која сака да се надгради со нови знаења и да научи повеќе за менаџментот на човечки ресурси.

 

Студент: Катерина Шаркоска

Академија: Академија за Човечки Ресурси

Професија: Дефектолог

Од првиот час на Академијата паметам: Запознавање со Академијата и членовите на групата.

Се решив да ја искористам оваа есен продуктивно и да научам: Нешто повеќе за менаџментот на човечки ресурси, но и да бидам во тек со новите барања на пазарот на трудот.

Ја одбрав оваа област бидејќи: Се пронаоѓам во професијата Регрутер!

Со нетрпение чекам да започнат часовите за: Регрутирање, селекција и онбординг на вработени.

После предавањата секогаш: Ги истражувам новите работи кои не сум ги сретнала дотогаш.

Пред да се запишам, најмногу ме „плашеше“: Идната професија во која влегувам без искуство.

Како иден професионалец во оваа сфера очекувам: Да располагам со доволно стекнати знаења, вештини и работа на реални проекти за да бидам конкурентна во ова поле.

Оваа област за мене значи: Нови можности за докажување на моите вештини и афинитети.

Во слободно време: Сакам да патувам и да истражувам нови места и култури.

Сакам да читам: Сакам да читам психолошки трилери.

Сакам да гледам: Психолошки филмови и серии.

Омилен цитат: “Success doesn’t come to you. You go to it!“

 

Уписите за следната група на Академијата за Човечки Ресурси се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!

Аплицирањето за ваучер заврши!