Елена Диновска Зарапчиев е наш инструктор на Академијата за графички дизајн, а воедно и фриленс графички дизајнер со работно искуство повеќе од 11 години. Таа работи за клиенти од Финска, Америка, Швајцарија, како и за локални македонски брендови.

Исто така, таа е креативен директор на фестивалот Ехо и има свој бренд за дизајнерски лампи.

 

Запознајте ја Елена – инструктор на нашата Академија за графички дизајн

 

Име и презиме: Елена Диновска Зарапчиев

Академија: Академија за графички дизајн

Модул: Растерска графика и постпродукција – Photoshop

Професија: Графички дизајнер

Искуство: 11 години

Зошто баш графички дизајн: По вокација сум дизајнер на ентериер, но со графички дизајн се запознав случајно при работа како сценогаф и сет дресер на филм. Оттогаш таа професија ме маѓепса и уште сум под таа магија.

Хоби: Adrenaline junkie. Обожавам планински спортови, тоа ми е голем дел од животот и карактерот. Качување карпи,  треил ран, возење точак, сноуборд и сплитборд… Листата оди и натаму.

Омилена книга: The picture of Dorian Gray – Oscar Wilde

Омилен цитат: Немам омилен, но ги сакам зборовите и делата на Jenny Holzer.

 

Уписите за следната група на Академијата за графички дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

На Академијата за графички дизајн учиме преку работа на реални проекти за реални клиенти под менторство на докажани и искусни инструктори.

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!