Запознај го Андреј Алаѓозовски – студент на нашата Академија за графички дизајн, кој се одлучи да изучува графички дизајн и да ги преслика своите идеи дигитално, како и да ја зголеми својата креативност.

 

Студент: Андреј Алаѓозовски

Академија: Академија за графички дизајн

Професија: Студент на Филолошки факултет, смер англиски јазик и книжевност.

Од првиот час на Академијата го паметам: Запознавањето со колегите и прекрасната атмосфера.

Ја одбрав оваа област бидејќи: Уште откога знам за себе се занимавам со дизајни и сакав тоа да премине во нешто повеќе од само идеја насликана на лист хартија. 

Со нетрпение чекам да започнат часовите за: Illustrator и Motion Design.

После предавањата секогаш: Со големо нетрпение се впуштам во авантура да го испробам сѐ она кое е кажано дека ќе биде за следниот час.

Пред да се запишам, најмногу „ме плашеше“: Дали ќе успеам да запомнам сѐ што ќе ни биде предадено.

Како иден професионалец во оваа сфера очекувам: Да бидам посебен, оригинален и сето направено да биде нешто повеќе од само еден обичен дизајн.

Оваа област за мене значи: Прозорец од каде ќе излета цела моја креативност.

Во слободно време: Смислувам најразлични идеи за дизајни и љубопитно ја истражувам модата.

Сакам да читам: Новости и научни факти за човековото тело.

Сакам да гледам: Секакви филмови, документарци… кои се екстравагантни и футуристички.

Омилен цитат: “There can be a 100 people in the room and 99 don’t believe in you, but all it takes is just one and it just changes the whole life.“

 

Уписите за следната група на Академијата за графички дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

На Академијата за графички дизајн учиме преку работа на реални проекти за реални клиенти под менторство на докажани и искусни инструктори.

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!