Во почетокот на новата година, сакаме да ги споделиме најважните 10 моменти што се случија на нашата Академија за Software Testing во 2022 година:

 

  • Запишани повеќе од 260 студенти, оформени 10 групи 

Оваа година на Академијата за Software Testing се запишаа повеќе од 260 студенти коишто се одлучија да направат дигитална трансформација и да ги надградат своите знаења и вештини. Студентите напорно работат и се трудат навремено да ги завршат сите предизвици и продуктивно да го искористат времето за лансирање на нова кариера! 

 

 

  • Се запознавме со новите студенти на Opening Networking настани и ги доделувавме сертификатите

Во нашите простории се одржаа Opening Networking настани, каде што се запознавме со студентите од групите 15, 16, 17, 18, 19 и 20 на Академијата за Software Testing. Студентите имаа можност да ги запознаат инструкторите, да дознаат повеќе за програмата и модулите кои ќе се изучуваат, како и да слушнат за искуствата на нашите алумни студенти и нивните успешни приказни! Исто така, ги доделивме и сертификатите на групите 11 и 12 кои ја комплетираа програмата.

 


 

  • Прв Хакатон на Академијата за Software Testing

Работата на реални проекти и Хакатони е од непроценливо значење за студентите од Академијата за Software Testing. Проектот којшто се работеше на овој Хакатон е BRAINSTERPRENEURS – интерна платформа за соработка помеѓу студентите на Академиите и поттикнување на претприемачкиот дух помеѓу нив. Дознај повеќе!

 


 

  • Втор Хакатон на Академијата за Software Testing

Со цел да го подобриме искуството на студентите го организиравме и вториот Хакатон на Академијата за Software Testing. Проектот којшто се работеше на овој Хакатон е BRAINSTERLABS – веб платформа на која ќе бидат поставени сите изработени проекти од студентите од Академијата за Full-Stack програмирање, Академијата за Front-End програмирање, Академијата за дигитален маркетинг и Академијата за графички дизајн. Дознај повеќе!

 

 

  • Посветеноста и трудот секогаш се исплатат!

Ги раскажавме приказните на: Мирјана Премчевска, Емилија Момировска, Бојан Гажовски, Ѓорѓи Ќајев, Моника Јакимовски, Ристо Христов, Саша Панов, Кирил Михајловски, Ана Арсовска, Наташа Лазовска, Борче Гајдов, Драган Петровски, Дарко Илиев, Славица Николиќ, Дарко Николоски, Дејан Пејков, Филип Филиповски, Вилијам Милошевски, Иван Маринов, Игор Димовски и Христина Шулевска кои по завршувањето на нашата програма за software testing ги исполнија своите кариерни цели. Честитки за сите и продолжете да редите успеси!

 

 

  • Збогатување на инструкторски тим 

Секој од нашите инструктори е експерт во својата област со долгогодишно работно искуство, па со голема чест ви го претставуваме Виктор Петковски – инструктор на модулот Автоматско тестирање.

 

 

  • Најпопуларни професии 

Животниот циклус на развојот на софтвер не е целосен без фазата на тестирање. Тестирањето е од витално значење за да се обезбеди севкупен квалитет на финалниот производ. Од таа причина, побарувачката на софтвер тестери постојано бележи раст на глобално ниво бидејќи на секој софтвер му е потребен тестер. Дознај повеќе!

 

 

  • Најпопуларните книги за Software Testing

Полето на Software Testing постојано се менува, а со тоа станува една од најпредизвикувачките и најинтересните области за работа. Тестирањето на софтвер е фасцинантен процес кој овозможува да решаваш сложени и предизвикувачки проблеми. Дознај повеќе!

 

 

  • Software Testing – професија со многу кариерни можности

Дали знаеше дека тестирањето на софтвер е фасцинантен процес кој ќе ти овозможи да решаваш сложени и предизвикувачки проблеми? Доколку сакаш да придонесеш за извонредни перформанси на продуктите, а притоа да ги покажеш својата аналитичност, креативност и способност да размислуваш како корисникот, тогаш Software Testing е правилната професија за тебе. Дознај повеќе!

 

 

  • Одржан бесплатен онлајн настан „Автоматското тестирање одблизу“ со Виктор

Дали треба да те „плаши“ автоматското тестирање на софтвер? Дознај зошто одговорот на ова прашање е „НЕ“ преку анализа на реален пример, заедно со Виктор Петковски – професионалец со повеќе од 7 години работно искуство, а воедно и инструктор на нашата Академија за Software Testing! Снимка од настанот.Доколку сакаш да си дел од Software Testing заедницата и заедно со нас да градиш нови успешни приказни во 2023 година, дознај повеќе за Академијата тука.

На Академијата за Software Testing учиме преку работа на реални проекти за реални клиенти, под менторство на докажани и искусни инструктори.

Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!