BRAINSTER - Data Science Архива

Статии од категоријата: Data Science

Најдобриот кошаркар на сите времиња? Oдговорот лежи во податоците

Business Intelligence е еден од најатрактивните модули на Академијата за Data Science порaди фактот што наоѓа примена во сите домени на работење. Како доказ за тоа колку се големи BI…

Игор Трпевски, ex Procter & Gamble, е нов инструктор на Академијата за Data Science

Се поголемата експанзија на Академијата за Data Science во поглед на нови групи и интернационални пазари доведе до неопходна потреба за проширување во тимот кој стои…

Александар од Академијата за Data Science е новиот Data Analyst во Ryaktive

Нецела недела по презентацијата на завршните проекти на студентите од Група 2 на Академијата за Data Science, стигнаа и првите вработувања. Имено, на почетокот на…

Што можеш да постигнеш за 1 година, ако почнеш да учиш Data Science денес?

Data Science професионалците можат да го најдат пулсот на светот во секој момент. Науката на податоците ги открива психолошките карактеристики на купувачите,…

Ивона од Академијата за Data Science е новото засилување за словачката компанија i.ERP

После една година полна со учење, задачи, менторирање и успешно завршени проекти, стигнавме до ново вработување на студент од Академијата за Data Science. Второ по ред во…

Академија за Data Science – Завршен проект: Computer Vision Model | Тим 3

Работата на реални проекти е еден од главните постулати на Академијата за Data Science уште од самиот почеток. Demo Day е веќе на повидок, па сега е време да го завршиме…

Академија за Data Science – Завршен проект: Bank Marketing | Тим 4

По стотици апликации, интервјуа и запишани студенти, нашата база на податоци го вели следново. Во Македонија најголем интерес за Data Science има кај економистите и оние…

Академија за Data Science – Завршен проект: NLP Chatbot | Тим 2

Natural Language Processing. Едно од најпопуларните полиња во Data Science и AI со кое, како интернет корисници, имаме допирни точки секој ден. NLP е секаде околу нас, авто-корекција,…

Никола од Академијата за Data Science се вработи во словaчката AI компанија i.ERP!

Најчесто поставуваните прашања во врска со Академијата за Data Science се однесуваат на комплексноста и интензитетот на програмата. Одговорот на овие прашања лежи во…

Академија за Data Science – Завршни проекти | Тим 1

Nothing hits hard like a proof of concept! Конечно! По 12 месеци исполнети со многу работа, предавања, задачи и вежби, првата група од Академијата за Data Science ја комплетираше…

Добивајте понуди за бесплатни курсеви на Brainster преку емаил

Што сакате да научите денес?