BRAINSTER - Software Testing Архива

Статии од категоријата: Software Testing

Првиот хакатон на Академијата за Software Testing

Зад секое софтверско или веб решение има тим од програмери кои го напишале кодот, но и тим од софтвер тестери кои истиот го провериле. Па, затоа за време на…

На секој софтвер му е потребен тестер

  Ѓоко Меноски е алумни од Академијата за Software Testing којшто решава да се запише на оваа Академија и да ја направи посакуваната кариерна трансформација. Неговата…

Од огромна важност е добро и навремено тестирање на продуктот

  Марија Коцева е студент на Академијата за Software Testing  која покрај тоа што е на половина пат до крајот на оваа Академија својата кариера ја започна во IT компанијата…

Тестирањето на софтверот е она што му дава вредност на крајниот продукт

  Фросина Трипуноска е Senior Software Tester во Endava, со докажана експертиза во автоматско тестирање. Од неодамна Фросина се приклучи на нашиот тим на инструктори на…

Воопшто не беше лесно, но со труд и верба сe постигнува сѐ

Даниел Младеновски е алумни од Академијата за Software Testing, кој што успеа да се вработи веднаш по нејзиното завршување како software tester во компанијата BetOxygen. Негова…

Сè додека има софтвер, ќе има и „bug”-oви, а тука доаѓаме ние

Ирена Лазарова е алумни од Академијата за Software Testing која што успеа веднаш по завршувањето на академијата да влезе во IT светот и да се вработи во PrymАpps.  Дознајте како…

Нов успешен продукт тест од нашите Junior software testers

Околу важноста на правилниот кариерен избор прочитавте на нашиот претходен блог.Можеби веќе и го решивте кариерниот квиз кој претставува забавна, но воедно и…

Software Testing Academy Highlights 2020

Пред почетокот на новата година, сакаме со вас да ги споделиме 8те најважни моменти за нашата Академија за Software Testing во 2020.   Лансирање на Академија за Software Testing и…

Платформата CareerHub, уште еден реален проект во портфолио на Академијата за Software Testing

На сите веќе ни е добро познато колкава е побарувачката на пазарот на труд за програмерите. Но, дали знаете дека секој код кој програмерот ќе го напише мора потоа да…

Поставете си цел и движете се кон неа

Антонио Момироски е алумни од Академијата за Software Testing кој без претходно искуство во ИТ индустријата успеа да се вклопи во динамиката на оваа професија. Со голем…

Добивајте понуди за бесплатни курсеви на Brainster преку емаил

Што сакате да научите денес?