BRAINSTER - UX Архива

Статии од категоријата: UX

Работата на UX дизајнерите е да креираат решенија за поквалитетен живот на луѓето

Запознајте ја Матилда Коп - наш студент на Академијата за UX/UI дизајн која започна да работи на практикантска позиција во италијанската компанија Gate42 како UX…

Запознајте ги инструкторите – Горјан Јовановски

Горјан Јовановски е инструктор на нашата Академија за UX/UI дизајн. Тој е софтверски инженер, претприемач и еко-активист. Креатор е на МојВоздух/AirCare, како и други…

Запознајте ги инструкторите – Мартин Теновски

Мартин Теновски е инструктор на нашата Академија за UX/UI дизајн и ги предава модулите: Tools, Production & Case Study Week. Toj е UX/UI дизајнер со повеќе од 6 години искуство во…

Запознајте ги инструкторите – Јане Наумоски

Jане е роден во Охрид, во далечната 1983 година, на 18 aвгуст, во семејството на Ефимија и Борис Наумоски. Своето детство го поминува играјќи во дворот од семејната куќа…

Со едноставни чекори до одличен UX дизајн

Методот за оптимизирање на корисничкото искуство на вашата веб-страница или апликација, со тоа што ќе ги направите пофункционални, интерактивни и лесни за…

UX/UI дизајн – баланс помеѓу кодот и изгледот на продуктот

Позитивна, харизматична и посветена личност. Тоа се трите зборчиња кои ја опишуваат Наталија Маркоска, наш студент од Академијата за UX/UI дизајн која неодамна…

Реалните проекти – предизвик од кој најмногу научивме

Дарко Ѓичев е студент на нашата Академија за UX/UI дизајн, кој покажа голема амбиција, ентузијазам и љубов кон дизајнот и дојде до посакуваната кариера како UX/UI…

UX/UI дизајн – хармонија помеѓу естетика и функционалност

Ивана Ангеловска е алумни од првата група на нашата Академија за UX/UI дизајн која покажа ентузијазам, иницијатива и ја искористи секоја можност да биде инволвирана…

Што можеш да постигнеш за 1 година, ако почнеш да учиш UX/UI Design денес?

Што можеш да постигнеш за 1 година, ако почнеш да учиш UX/UI Design денес?   Дизајнерите ја креираат реалноста околу нас. Од фенот за сушење на коса, разгледницата, логоата,…

Инструкторот Горјан и студентите зборуваат за Front-end модулот на Академијата за UX/UI дизајн

  Како дел од интензивната и темелната 30 неделна програма на Академијатa за UX/UI дизајн се изучува и модулот Front-end, каде што студентите се запознаваат со неговите…