Во почетокот на новата година, сакаме да ги споделиме најважните 7 моменти што се случија на нашата Академија за дигитален маркетинг во 2021 година:

 

  • Запишани 160+ студенти, оформени 6 групи 

Оваа година на Академијата за дигитален маркетинг се запишаа повеќе од 160 студенти коишто се одлучија да направат дигитална трансформација и кариерна преквалификација. Студентите напорно работеа и се трудеа пандемијата да не им застане на патот кон успехот, туку решија да го искористат продуктивно времето поминато дома за лансирање на нова кариера!

 

 

  • Усовршување на подготвителната програма

Академијата за дигитален маркетинг дефинитивно може да се пофали со најопфатната и детална претпрограма каде што секој студент што решил да ги развива своите маркетерски вештини, пред стартот на редовните предавања има можност да добие материјали и вежби за полесно да ги совлада предизвиците коишто го очекуваат на редовните предавања. Изминатава година не само што ја подобривме претпрограмата, туку и дополнително ја збогативме со материјали кои се од огромна важност на студентите за лансирање на својата нова кариера.

 

 

  • Воведување на бонус модул за презентациски вештини

Воведовме бонус модул за презентациски вештини кои секој успешен маркетер треба да ги поседува и развива постојано со цел да биде компетитивен на пазарот на труд. Презентациските и комуникациските способности се од огромна важност за развојот на кариерата на секој маркетер бидејќи со концизно и ефективно комуницирање, целта на пораката се пренесува до публиката. Затоа го воведовме овој модул, за не само да ги научиме студентите да размислуваат како маркетери, туку да им покажеме и како нивните идеи и решенија успешно да ги пренесат на другите, коешто претставува клучна улога во успехот на нивното работење.

 

 

  • Успешно завршени реални проекти

Во рамки на програмата на Академијата за дигитален маркетинг предвидено е студентите да учат преку работа на реални проекти. Изминатава година студентите имаа шанса да работат на повеќе креативни реални проекти за време на предавањата, натпреварувајќи се на хакатоните и како нивни завршни проекти. Студентите изработија маркетинг стратегии и кампањи за Универзитетското студентско собрание, Отворена Порта, МАККА Бар, креираа Lead Gen стратегија за Mitra.mk и за IPOhub, SEO стратегија за 3DHub, но и целосно изработија маркетинг стратегија и бренд идентитет за лансирање на онлајн платформата која нуди разговор со психолози OurMind

 

 

  • Студентите активно учествуваа и се натпреваруваа на најголемиот Brainster Хакатон одржан досега

Откако студентите од сите други Академии се погрижија да креираат бренд идентитет, лого, визуелни решенија и функционалности на веб апликацијата “White Noise Player – Shum”, нашите студенти од Академијата за дигитален маркетинг имаа задача да се погрижат за финалното решение на продуктот и да креираат маркетинг стратегија за лансирање на продуктот т.е платформата. По 48 часа напорна работа, детални истражувања и менторски средби, студентите дојдоа до одлични финални решенија. Едно од тие решенија беше избрано за победничко и идеите од истото беа применети во лансирањето на оваа платформа.

 


 

  • Многу кариерни трансформации и нови co-innovation & hiring партнери

Најголемиот приоритет на тимот на Brainster е вработување на своите студенти кои постигнале особен успех и вложиле многу напор и труд за време на часовите и проектите! Освен што им помагаме да ја постигнат посакуваната дигитална трансформација, се грижиме и за нивниот понатмошен развој. Горди сме што можеме да се пофалиме со студенти коишто чувствуваат страст кон својата професија и целосно се посветуваат на материјата дур не ја совладаат. Со таа цел овозможивме и неколку нови co-innovation & hiring партнери за да им помогнеме на студентите да ја добијат работата од соништата! Повеќе за успешните приказни на нашите студенти прочитајте тука.

 

 

  • Креиравме и објавивме неколку водичи кои би требало да ги прочита секој иден маркетер

Една од професиите за кои денес континуирано расте побарувачката на нови кадри е дигиталниот маркетинг. Станува збор за возбудлива и креативна професија којашто не трпи пасивност, туку постојано бара проактивно да се следат трендовите и промените во светот. Во продолжение можете да ги прочитате блог објавите за кариера во дигиталниот маркетинг: 

 

Уписите за следната група на Академијата за дигитален маркетинг се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!