BRAINSTER - дизајн Архива

Статии со клучен збор: дизајн

Лого – една од најважните работи во светот на стартапите

Твоето лого зборува за твојата компанија повеќе од тоа што си замислуваш. Наместо да се плашиш дека луѓето ќе ги дознаат твоите тајни, зошто да ја пропуштиш…

„Задоволството да го работиш она што го сакаш го зголемува успехот“

Сара е амбициозна и креативна личност која е во постојана потрага по нови предизвици и стремеж кон остварување на своите цели и соништа. Дипломиран Машински…

Deep Dive into Marketing со Иван Дургутовски

Во овој сериал на текстови ги претставуваме говорниците на Deep Dive into Marketing интензивниот семинар што ќе се оддржи на 21 и 22 март во Brainster Space.  Првото интервју е со Иван…

Запознај ги твоите инструктори преку нивните дизајни

Оформивме тим од експерти кои несебично ќе ти го пренесат своето долгогодишно искуство и ќе ти помогнат да станеш најдобар дизајнер. Погледни ја работата на твоите…

Александар Нофитоски – Инструктор на Академијата за дизајн

Сениор дизајнер во маркетинг агенцијата "Sign Up" со над 4 годишно искуство во областа на дизајнот во маркетинг агенции и  работа на freelance проекти. Здраво Александар, nice…

Кире од Академијата за дизајн си го земавме во Brainster

Brainster-от позади нашите нови дизајни е Кирил Николовски.  Како еден од најдобрите студенти на Академијата за графички дизајн, веднаш по завршувањето го земавме во…

конкуренција

Кога твојата конкуренција изгледа исто – време e да се истакнеш!

Мораме да признаеме нешто – кога не знеме кое чоколадо да го купиме, го бираме она во најпривлечното пакување. И веројатно не сме единствените. Сите си имаме слаба…

визуелно раскажување

Визуелно раскажување: дај му живот на твојот производ

Сигурни сме дека имаш слушнато и претходно за ова, но со причина се вели – фактите здосадуваат, приказните продаваат. Ајде да го однесеме чекор подалеку во обид да…

knigi za marketing dizajn kodiranje biznis programiranje

Brainster ти препорачува книги за маркетинг, бизнис, дизајн и кодирање #7

Brainster и Академска Книга ти препорачуваат неколку книги за #Маркетинг #Дизајн #Кодирање или #Бизнис. 1. За дизајн: History of Modern Design  од David Raizman Design Studies: A Reader од Hazel Clark и…

Курс за Illustrator

Научи да црташ коала во Adobe Illustrator

Кој не би сакал да знае како се црта коала во Illustrator? 1. Креирање на главата Чекор 1 Креирај нов документ со димензии 600 x 600 px. Притисни OK. Одбери Window > Tools, каде што ќе…