Запознај го Ѓорѓи Костовски – студент на нашата Академија за графички дизајн, кој се реши да ги надгради своите знаења и да научи многу повеќе за графичкиот дизајн.

 

Студент: Ѓорѓи Костовски

Академија: Академија за графички дизајн

Професија: Студент

Од првиот час на Академијата го паметам: Запознавањето со останатите колеги, инструктори, предизвици и феноменалната атмосфера.

Се решив да го искористам времето продуктивно за да научам: Многу повеќе работи за графичкиот дизајн, да ги надградам своите вештини и знаења во истата област.

Ја одбрав оваа област бидејќи: Сум креативна личност, секогаш имам нови идеи за подобрување на старите и креирање на нови работи.

Со нетрпение чекам да започнат часовите за: Creative Thinking, Package Design, Logo and Visual Identity и работата на реалните проекти.

После предавањата секогаш: Го прегледувам предавањето повторно, работам на зададените домашни задачи.

Пред да се запишам, најмногу „ме плашеше“: Перфекционист сум и ме плашеше дали тоа што ќе го направам ќе биде доволно добро.

Како иден професионалец во оваа сфера очекувам: Можности за надградување, многу предизвици, многу изработени проекти. Изградување на свој стил и име.

Оваа област за мене значи: Исполнување на моите идеи, пат по кој сакам да чекорам. Изградба на кариера.

Во слободно време: Играм видео игри, гледам филмови.

Сакам да читам: Мистерии, а и зависник сум од цитати. Ме мотивираат за напредок.

Сакам да гледам: Филмови, нови изработки и креации во светот на дизајнот.

Омилен цитат: Learn as if you will live forever, live like you will die tomorrow.“

 

Уписите за следната група на Академијата за графички дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

На Академијата за графички дизајн учиме преку работа на реални проекти за реални клиенти под менторство на докажани и искусни инструктори.

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!