BRAINSTER - Startup-и Архива - Page 2 of 6

Статии од категоријата: Startup-и

брендинг

Брендинг стратегија: Зошто е важна и како да ја применуваш

Брендинг стратегија: Зошто е важна и како да ја применуваш? Свесни сме дека е многу повеќе од едно убаво лого и убава веб страна. Дали можеш да дефинираш што точно…

Со вистински тим до успешен бизнис

Се наоѓаш на чекор пред водење тим? Наоѓање на вистинските луѓе кои ќе ти помогнат во реализација на твојата идеја е еден од најважните чекори. Како бизнисот ќе…

Од курс за програмирање до сопствена компанија

Чест ни е што од првиот курс на Brainster, може да се пофалиме дека "учениците станаа подобри од инструкторите“. Кога ќе започнеш курс од Brainster ја имаш целосната поддршка…

Како успешно да стартуваш свој бизнис

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Денес, повеќе од било кога, шансите се големи дека ќе се одлучиш да основаш свој стартап. И…

Нова кариера или нова компанија? Како да ја донесеш вистинската одлука

Свесен си дека веќе некое време си несреќен со твојата работа, но прво што треба да направиш е да застанеш и размислиш убаво - дали е во прашање твојата компанија или…

Работи кои секој нов претприемач треба да ги знае

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Без разлика дали планираш промена на кариера или само што започна свој бизнис, стартап…

Потези кои прават да делуваш непрофесионално за време на состаноци

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Можеби неверојатно досадни и понекогаш исто толку непродуктивни, бизнис состаноците сепак…

Дали знаеш како да бидеш сам свој директор?

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Во времето на стартапи и фриленс работење, сосем е возможно да дојдеш во ситуација во која ќе…

marketing za startapi

Дигитален Маркетинг 101: Маркетинг за стартапи

Овој текст е дел од Дигитален Маркетинг 101 серијата. Ефективна маркетинг стратегија може да биде разликата помеѓу успешен и неуспешен статап. Само 10% од…

маркетинг, бренд стратегија

Развивање на Вашата бренд стратегија

Да започнеме со најзначајната работа кога станува збор за развивање на бренд стратегија: Имајте само една бренд стратегија! За жал, изгледа дека скоро сите…