BRAINSTER - Ivica Pesovski, автор на BRAINSTER

Статии од автор: Ivica Pesovski

За маркетиншките работи со Ива Дујак – Инструктор во Brainster

Од една страна маркетер со долгогодишно искуство во браншата,а од друга, full-time маркетинг geek кој повеќе плаче на реклами отколку на филмови :) Ива Дујак за себе вели…

WordCamp Skopje 2019 – Споделување на знаење и искуства

На 05 и 06 октомври, WordPress заедницата ќе го организира вториот по ред WordCamp во Скопје, во просториите на ФИНКИ. WordCamp Skopje 2019 претставува дводневна конференција каде…

Како изработивме два сајтови во WordPress за две недели

Сигурно веќе имаш слушнато за WordPress. Ова е, моментално најголема бесплатна open-source платформа кој се користи за креирање и уредување на веб страни. Со неколку кликови…

BRAINSTER GRADER – Провери дали си за кариера во Data Science

Изминативе неколку години тешко дека можеше да ги заобиколиш термините како Data Science, Machine Learning и Artificial Intelligence, особено доколку имаш афинитет за било која форма на…

data science курсеви

Data Science Takeover: 12 месеци, 12 Data Science курсеви

Академијата за Data Science во Brainster од септември започнува под полна пареа. Групата е пополнета, а селектираните кандидати веќе го почнаа пeриодот на подготовка пред…

Венчо Милошевски – Инструктор за Illustrator во Brainster

Денес ќе се запознаеме со Венчо Милошевски -  графички дизајнер со неколкугодишно искуство во областа на креирањето графики, логоа и креативни решенија. Од…

арна и клементина

Две генерации во заедничка мисија да ги остварат амбициите- Клементина и Арна на курс за Photoshop

Динамиката и постојаната трка со обврските остава малку простор да им се посветиме на активностите и хобијата кои ни го исполнуваат слободното време. Можеби…

excel course

На курс во Brainster – Excel Edition

Една од најдобрите работи во Brainster e што имаш можност да се запознаеш со луѓе од различни профили, професии и интереси, кои сакаат да научат нешто ново и да го…

business intelligence

Трансформирај ги податоците во Business Intelligence со Power BI

Податоците се извор на енергија за компаниите, а ние создаваме повеќе податоци од кога и да било. „Data is the new oil“, велат, па како нафтата, така и податоците - за да…

Ѓорѓе ни раскажа – „Како се запознав со WordPress?“

Низ муабет го прашав Ѓорѓе Ѓорѓевиќ, студент од Brainster, какво искуство има со креирање на веб страни во Wordpress. Поттикната од приказната, решив со вас да го споделам…