Елена Босилковска –  Dream Team студент на Академијата за графички дизајн

Запознај ја Елена Босилковска –  Dream Team студент на Академијата за графички дизајн за месец ноември 2023.

 

Име и презиме: Елена Босилковска

По професија: Новинар

Академија: Академија за графички дизајн

Зошто баш оваа област: Затоа што рутината и досадата немаат место тука и оваа професија е комбо на креатива и правила, бои и форми, но тука е и „сонот“ – да видам свој дизајн во реалноста.

Што те мотивира постојано да учиш: Учењето на основите, брзиот развој на технологијата и mindset-от на „што следно ќе смислам?“

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: На модулот за Motion Design со Александар Поповски, научив да им дадам „живот“ на текстот и илустрациите.

Омилен модул и зошто: Дизајн на пакување – со Дијана Димитриевска; Од самиот почеток на Академијата со душа го чекав модулот и Дијана беше навистина одлична во давањето насоки и предавањето. Сега, наместо само да си коментирам за пакувања и етикети, можам и сама да ги правам. Истото се однесува и на модулот за Лого и Визуелен идентитет; Многу моќен модул воден од Александар Нофитоски.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Небојша Гелевски – Бане!

За 5 години сакам да бидам: Успешен графички дизајнер… и илустратор.

Хоби: Цртање

Омилена книга: 1984 – Џ.Орвел

Омилен цитат: “Try laughing. Then whatever scares you will go away.“

 

Време е за твојата нова кариера, во новата ера на графичкиот дизајн!

Отсега, со Brainster+ зголеми ја твојата предност на пазарот на трудот. Надгради ги твоите вештини преку супериорна програма со сите 9 ФАКТОРИ за вработување, што ги бара индустријата.

Аплицирај на Академијата за графички дизајн и добиј го супериорниот едукативен пакет Brainster+ 

Аплицирањето за ваучер заврши!