Небојша Гелевски – Бане е инструктор на нашата Академија за графички дизајн. Со повеќе од милион дизајнирани и отпечатени страни, креирани брендови на бројни компании, Небојша Гелевски – Бане е првиот човек на Кома лаб, една од водечките агенции за графички дизајн и печатење во Македонија, основана во 1993 година.

Работи како обучувач и ментор за Визуелни комуникации и визуелизирање на податоци за граѓански организации, новинари и државни институции. Гостин предавач е на повеќе факултети низ земјата. Во 1990-тите, Гелевски е еден од основачите и дизајнер на студентското списание „Елфаско“ на ЕТФ. Графички активист. Дизајнер на фонтови. Страстен вљубеник во фотографија.

 

Запознајте го Бане – инструктор на нашата Академија за графички дизајн

 

Име и презиме: Небојша Гелевски – Бане

Академија: Академија за графички дизајн

Модул: Визуелни комуникации, Типографија, Визуелно обликување на страници

Професија: Графички дизајнер

Искуство: 30 години

Зошто баш графички дизајн: Уживам во дизајнирањето! Сакам дизајнираните материјали да бидат поубави, полесно разбирливи и подостапни за корисниците.

Хоби: Македонски графички времеплов – собирам ретро дизајнирани материјали од Македонија – РетроМК

Омилена книга: Белетристика: Дино Буцати – Продавница на тајни & Non-fiction: Logo Modernism – Jens Muller, R. Roger Remington

Омилен цитат: „There are three responses to a piece of design – yes, no, and WOW! Wow is the one to aim for.“

Оценка од студенти: 5

 

Регистрирај се за бесплатното онлајн предавање со Бане на тема „Зошто дизајнерите не треба да се плашат од AI?“

Уписите за следната група на Академијата за графички дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето на време!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!