Запознајте ги инструкторите - Дијана Димитриевска | Brainster

Запознајте ги инструкторите – Дијана Димитриевска

Дијана Димитриевска е дипломиран машински инженер по индустриски дизајн, концептуалист и заљубеник во визуелна и музичка нарација и нивните интерференци, во приказните зад формите, во емоциите на тоновите. Има 10 години работно искуство во дизајн студио, печатница, маркетинг агенција и неколку интернационални награди.

Во моментов, Дијана е Design Lead во Brainster, како и како ментор на Академијата за графички дизајн во Brainster на модулите Creative Thinking и Package Design.

 

Запознајте ја Дијана – инструктор на нашата Академија за графички дизајн

 

Име и презиме: Дијана Димитриевска

Академија: Академија за графички дизајн

Модул: Creative Thinking, Package Design

Професија: Графички дизајнер

Искуство: 10 години

Зошто баш графички дизајн: Затоа што нè охрабрува константно да ги преиспитуваме наравот и потребите на човекот/општеството, да ја редефинираме „убавината“ под ножот на функционалноста, да ја скротиме имагинацијата пред одговорноста. Затоа што е есенцијален.

Хоби: DJ

Омилена книга: The Book of Disquiet – Fernando Pessoa

Омилен цитат: „Form follows function.“

Оценка од студенти: 4.98

 

Уписите за следната група на Академијата за графички дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето на време!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!

|