BRAINSTER - Ѓорѓе Ѓорѓевиќ, автор на BRAINSTER

Статии од автор: Ѓорѓе Ѓорѓевиќ

Водич за идни програмери

Не е лесно да се стане програмер. Повеќето луѓе, кога почнуваат да размислуваат за оваа кариера, она што најчесто ги плаши е подолга листа на работи кои мора да се…

Како до кариера во Tech без програмирање?

Имам впечаток дека изминативе неколку години сите станаа програмери. Пред некој ден видов еден твит кој ме потсети на оваа констатација, „Камен да фрлиш на улица,…

Зошто е време сега да научиш WordPress

The power is in the numbers а истите се во полза на WordPress. Скоро една третина од сите интернет страници кои функционираат во моментов се направени во WordPress, а како платформа за…

Tech настан во понеделник во Brainster

Brainster е партнер на ‘Laika, Meet the future’ серијалот од бесплатни настани за технологија кои ги собираат најдобрите инженери и професионалци околу теми за кои вреди да се…

Преквалификацијата е лесна ако ја сакаш новата професија

Еден дипломиран инженер по прехранбена технологија и еден царински застапник се дел од тимот програмери кој стои зад side проектот на WeAreLaika под назив Balkans Infographic.…

После 5 години во просвета одлучив да станам маркетер

После пет години работа како професор по француски јазик Славче Темелковска реши да ја смени кариерата и да стане маркетер. Иако францускиот јазик секогаш ќе биде…

Академијата за програмирање беше отскочна даска за мојата кариера

Игор Ќетковиќ е еден од оние луѓе кои уште во средно знаеле дека програмирањето е дефинитивно нешто со што ќе се занимаваат во иднина. Иако моментално студира…

Работам со луѓе кои знаат дека можат да го сменат светот

Голем дел од луѓето сонуваат за можност да завршат факултет и да почнат да работат по струка, особено кога се работи за општествени науки. Елизабета Илиева од Велес,…

Brainster Podcast Ep 04: Data Science 101 со тим Pendulibrium

Во четвртата епизода од Brainster подкастот поразговаравме со Симона Иванова, Давид Симеоновски и Илија Лалковски, познати како тимот Pendulibrium во Web Factory. Зборуваме за…

Супер е да работиш маркетинг со луѓе кои уживаат работејќи го

„Најмногу ми се допадна што сите во групата бевме со различна позадина во однос на искуството со маркетингот, возраста и колку сите беа спремни да помогнат во било…

Добивајте понуди за бесплатни курсеви на Brainster преку емаил

Што сакате да научите денес?