BRAINSTER - Ања, автор на BRAINSTER - Page 3 of 4

Статии од автор: Anja Makeska

Што научивме од предавањето за UX/UI дизајн со Ѓорѓи Јаневски

Ѓорѓи Јаневски е дел од тимот на инструктори на Remote Академијата за UX/UI. Важи за искусен предавач со повеќе години работа како UX/UI дизајнер. Освен што бев пресреќна…

„Sneak Peak” во реалните проекти на Академијата за UX/UI

Нема да научиш да готвиш само ако ги гледаш рецептите на „Tasty". Нема да научиш Кунг Фу од гледање филмови со Џеки Чен. За успех во било која дисциплина, потребна е…

Марјан Димиќ „Мачка” – Графити мастер и Инструктор на Академијата за UX/UI дизајн

Марјан Димиќ aka Мачка најверојатно го знаете како дел од тимот на графитчии од ОКС. Сигурно сте виделе неколку од неговите „карактери" по ѕидовите низ Скопје. Или…

Причини за кариера во UX/UI дизајн

Развојот на UX/UI дизајнот како професија е нешто што се случи сосема природно и спонтано. Потребата се разви заедно со еволуцијата на технологијата и светот воопшто.…

Just go for it, бидејќи само надвор од комфорт зоната се случуваат ‘чуда’

Кога се чувствуваш заглавен во твојата работа и размислуваш да промениш кариера. Решението дефинитвно не е да запишеш нов факултет. Но, решението е секогаш да бидеш…

From Zero to Hero – Тицијан Бојковски се вработи како програмер

Се сеќавам на моментот кога во средно училиште веќе сите започнуваат со нивното омилено прашање: „Каде на факултет”? Уште тогаш не' тераат да носиме толку важни…

“Digital Transformation” со Петар Ниновски

Месецов го започнуваме како што е редот секој јануари- со сè она кое е останато од старата година. Тоа за нас е да продолжиме со споделување на нашите вредности со…

Периоден систем на елементите проект на Тамара Димитриевска

Тамара Димитриевска е еден од оние студенти заради кои постои Brainster. Нејзиниот завршен проект периоден систем на елементи е причината зошто ги создадовме…

“Execute with Speed” или како Александра Јанакиевска ја создаде Laika

Роденденски овој месец решивме дека Brainster ќе ги сподели своите вредности со заедницата. Заедница составена од сите наши студенти, инструктори и компании со кои…

Марија, Ања, Бисера и Ивона: поместуваат граници во Brainster заедницата

Седнавме со новите засилувања во Brainster да дознаеме за нивните размислување за брзо менливите технолошки и дигитални пејзажи и се она што изгледа како една…