BRAINSTER - Ања, автор на BRAINSTER

Статии од автор: Anja Makeska

(U)X Files – Ивана Ангеловска

Студент: Ивана Ангеловска Родена на… 20 март 1999 Статус... Едноставна како квантна физика. По професија… Студент по програмирање. Живеам во... Битола. Кога бев мала…

Гостински текст: Како правилно да започнеш UX дизајн проект?

Почнуваме серија гостински текстови од областа на UX/UI дизајнот со Лазар Николов – софтверски инженер во компанијата Code Chemistry. Во продолжение, совети од Лазар…

Илија Димкоски, инструктор на претпрограмата на Академијата за UX/UI дизајн

Илија Димкоски е мултидисциплинарен дизајнер и арт директор. Toj e oсновач и арт директор на clothing концептот ОХ и на креативното студио Cherry Cannon.  Во своето портфолио…

Соработка на виенскиот стартап BannerBoo со Академијата за UX/UI дизајн

Приоритет на Академијата за UX/UI дизајн е успешно вработување на студентите по завршување. Па, затоа нашето портфолио на соработници од индустријата го збогативме…

NewMedia – нов Learning Partner на Академијата за UX/UI Дизајн!

Портфолиото на еден UX/UI дизајнер е она што ја дава вистинската слика за неговите способности. Затоа и работата на реални проекти е многу важен дел од нашата…

Горјан Јовановски, инструктор на Академијата за UX/UI дизајн

Горјан работешe на супер позиција како тим лидер во Booking.com во Амстердам, но пред некое време реши да врати и да се посвети на својот дигитален продукт - апликацијата…

Neotel – нов Learning Partner на Академијата за UX/UI Дизајн!

Brainster Learning Partners програмата е создадена на нашите студенти да им пружи можност да соработуваат на тековни и идни проекти за компании кои сакаат да иновираат и…

Запознај се со програмата & инструкторите на Академијата за UX/UI

На Академијата за UX/UI, нашата мисија е постојано учење и надградување. Искрено веруваме дека учењето е процес што никогаш не завршува. Затоа, оформивме тим од…

Креативен си? Провери ги овие 6 tech кариерни патеки!

Креативен си? Имаш око за дизајн? Се разбираш во Инстаграм естетика? Ако си како мене, сигурно и сам си го открил својот креативен потенцијал преку алатките…

Запознај го Јане Наумовски, инструктор на Академијата UX/UI дизајн

Јане Наумовски е Senior UX/UI дизајнер, кој во слободно време сака да фотка и да готви. Со него студентите на UX/UI Академијата ќе имаат можност да се запознаат веќе во…

Добивајте понуди за бесплатни курсеви на Brainster преку емаил

Што сакате да научите денес?