BRAINSTER - Ања, автор на BRAINSTER - Page 2 of 4

Статии од автор: Anja Makeska

Соработка на виенскиот стартап BannerBoo со Академијата за UX/UI дизајн

Приоритет на Академијата за UX/UI дизајн е успешно вработување на студентите по завршување. Па, затоа нашето портфолио на соработници од индустријата го збогативме…

NewMedia – нов Learning Partner на Академијата за UX/UI Дизајн!

Портфолиото на еден UX/UI дизајнер е она што ја дава вистинската слика за неговите способности. Затоа и работата на реални проекти е многу важен дел од нашата…

Горјан Јовановски, инструктор на Академијата за UX/UI дизајн

Горјан работешe на супер позиција како тим лидер во Booking.com во Амстердам, но пред некое време реши да врати и да се посвети на својот дигитален продукт - апликацијата…

Neotel – нов Learning Partner на Академијата за UX/UI Дизајн!

Brainster Learning Partners програмата е создадена на нашите студенти да им пружи можност да соработуваат на тековни и идни проекти за компании кои сакаат да иновираат и…

Запознај се со програмата & инструкторите на Академијата за UX/UI

На Академијата за UX/UI, нашата мисија е постојано учење и надградување. Искрено веруваме дека учењето е процес што никогаш не завршува. Затоа, оформивме тим од…

Креативен си? Провери ги овие 6 tech кариерни патеки!

Креативен си? Имаш око за дизајн? Се разбираш во Инстаграм естетика? Ако си како мене, сигурно и сам си го открил својот креативен потенцијал преку алатките…

Запознај го Јане Наумовски, инструктор на Академијата UX/UI дизајн

Јане Наумовски е Senior UX/UI дизајнер, кој во слободно време сака да фотка и да готви. Со него студентите на UX/UI Академијата ќе имаат можност да се запознаат веќе во…

Зошто UX дизајнoт е идеалната кариерна промена за архитектите?

Менувањето на кариера во архитектура за кариера во UX/UI дизајн во суштина претставува промена од дизајнирање на објекти во дизајнирање на дигитални продукти. …

Благојче Кузевски, креативен директор и инструктор на UX/UI дизајн Академијата

Благојче Кузевски е креативен директор и UX дизајнер од Битола кој што е дел од тимот инструктори на Академијата за UX/UI дизајн. Моментално работи како креативен…

Зошто на секој бизнис му треба UX/UI дизајнер?

Денес луѓето сè повеќе го прашуваат Google за нештата кои сакаат да ги дознаат, а сè помалку професионалците кои тоа го работат. Како резултат на ова, потребата…