BRAINSTER - Разно Архива - Page 2 of 39

Статии од категоријата: Разно

Градење на веб апликации базирани на MERN Stack технологии

Симеон Здравески е инструктор на нашата Академија за Full-Stack програмирање. Тој е дипломиран софтверски инженер на ФИНКИ со особен интерес за развој на веб базирани…

Запознајте ги инструкторите – Биљана Велинова

Биљана е инструктор и ментор на нашата Академија за Software Testing. Таа е дипломиран инженер по електротехника и информациски технологии со насока телекомуникации, но,…

Запознајте ги инструкторите – Огнен Бендевски

Огнен Бендевски е инструктор на нашата Академија за Front-End програмирање и ги предава модулите JavaScript и React. Тој е дипломиран инженер по информатички технологии, со…

Модел за класификација на слики за Jägermeister – нов проект на Академијата за Data Science

Марија, Влатко, Филип и Александар се студенти од нашата Академија за Data Science, а воедно и едни од најдобрите студенти кои покажаа голема амбиција и интерес кон…

Успехот е неизбежен, доколку посветено се учи и работи

Драган Миланковски е алумни од Академијата за Full-Stack програмирање  кој веднаш по неговото завршување започна да работи на практикантска позиција во Piksel, за неколку…

Brainster билтен: Новости од заедницата / Јули 2021

Летниот одмор е на прагот, а ние со полна пареа и заеднички сили продолжуваме да работиме и учиме! Иако летниот одмор им овозможува на студентите да се релаксираат,…

DREAM TEAM – студенти на месец јуни

Dream Team е тим на студенти кои покажале особен успех на Академиите во Brainster. Тоа се студенти коишто го освоиле месецот! За да се биде дел од Dream Team-от, еден Brainster студент…

210630_BiltenJuni_mkd (1)

Brainster билтен: Новости од заедницата / Јуни 2021

Добредојде, ова е месечниот Brainster билтен во кој ги споделуваме најзначајните новости од изминатиот месец!    24 нови вработувања за мај, 26 нови вработувања за јуни За…

Гостински текст: Зошто веб страницата мора прво да се анализира пред да се менува и оптимизира?

  Интернетот е најголемото откритие на времето во кое живееме. Тој го претвори светот во глобално село кое стана место во кое се наоѓаат и обновуваат врски, луѓето…

DREAM TEAM – Студенти на месец мај

Dream Team е тим на студенти кои покажале особен успех на Академиите во Brainster. Тоа се студенти коишто го освоиле месецот! За да се биде дел од Dream Team-от, еден Brainster студент…