Христина Младенова – Dream Team студент на Академијата за Software Testing

Запознај ја Христина Младенова – Dream Team студент на Академијата за Software Testing за месец април 2023.

 

Име и презиме: Христина Младенова

По професија: Моден дизајнер

Академија: Академија за Software Testing.

Зошто баш оваа област: Цел живот сум перфекционист, кога почнав да истражувам за професијата едноставно се пронајдов себеси. 

Што те мотивира постојано да учиш: Желбата за поголем успех и постојана надградба на себеси како индивидуа.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Тука би можела да кажам нешто околу модулите, но, сепак, сакам да споделам една животна лекција од друг агол. Од моја гледна точка го научив најважното, да не се плашам од „непознатото”.

Омилен модул и зошто: Дефинитивно, ООP! Едноставно ја засакав динамиката на самите предавања. Како човек кој првпат се среќава со „код” бев фасцинирана од самата логика и дефинитивно во мене се роди една огромна љубов кон самиот модул.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Виктор Петковски

За 5 години сакам да бидам: Senior QA Manual/Automation Tester

Хоби: Цртање и читање книги

Омилена книга: Kafka on the Shore – Haruki Murakami

Омилен цитат:Someday is a disease that will take your dreams to the grave with you“ – Timothy Ferriss

 

Уписите за следната група на Академијата за Software testing се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!

Related Stories For You

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.