Симона Трипуноска Поповска – Dream Team студент на Академијата за Project & Product Management

Запознај ја Симона Трипуноска Поповска – Dream Team студент на Академијата за Project & Product Management за месец април 2023.

 

Име и презиме: Симона Трипуноска Поповска

По професија: Associate Director of Operations

Академија: Академија за Project & Product Management

Зошто баш оваа област: Вештините во проектен менаџмент се преносливи на практично секое работно окружување и овозможуваат и лесна транзиција на работни позиции од различни индустрии, додека продукт менаџмент е одлична можност да ја искористиме нашата иновативност и способност за решавање проблеми.

Што те мотивира постојано да учиш: Успехот дефинитивно. Ако сакаме да напредуваме во кариерата, потребно е да излеземе од нашите комфорни зони. Сo поставување на нови цели, преземање на ризици и учење на нови вештини, можеме да се развиваме и да растеме како личности и професионалци.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Дека нашиот живот е еден голем проект и сите на некој начин сме проектни менаџери, некои поуспешни други помалку. 

Омилен модул и зошто: Implementing & Closing Projects. Ова е стадиумот во кој треба да се развијат сите процедури, да се спроведат и следат условите на  договорот. Некако е најмногу challenging и бара поголема поголема посветеност.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Не можам да издвојам, сите имаa уникатен пристап, знаеја да го задржат нашето внимание и да нè мотивираат.

За 5 години сакам да бидам: Успешен професионалец на водечка позиција.

Хоби: Изработка на филигрански накит

Омилена книга: Sophie’s World – Jostein Gaarder & The Checklist Manifesto – Atul Gawande. 

Омилен цитат: “Destiny is not a matter of chance, it’s a matter of choice.“ & “Don’t make permanent decisions on temporary emotions.“

 

Уписите за следната група на Академијата за Project & Product Management се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!

Аплицирањето за ваучер заврши!