Марта Манеска – Dream Team студент на Академијата за графички дизајн

Запознај ја Марта Манеска – Dream Team студент на Академијата за графички дизајн за месец април 2023.

 

Име и презиме: Марта Манеска

По професија: Магистер по фармација

Академија: Академија за графички дизајн

Зошто баш оваа област: Бидејќи ми овозможува да се изразам визуелно.

Што те мотивира постојано да учиш: Брзиот раст на нови трендови и нови техники во уметноста.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Motion Design

Омилен модул и зошто: Не можам да одберам само еден бидејќи секој ми е драг.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Небојша Гелевски – Бане!

За 5 години сакам да бидам: Успешен графички дизајнер со голем број на успешни проекти.

Хоби: Читање книги, цртање

Омилена книга: „Да се убие птицата подбивница“ – Харпер Ли

Омилен цитат: “Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work.“

 

Уписите за следната група на Академијата за Графички дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!