Константин Вчков – Dream Team студент на Академијата за Front-End програмирање

Запознај го Константин Вчков – Dream Team студент на Академијата за Front-End програмирање за месец април 2023.

 

Име и презиме: Константин Вчков

По професија: Дипломиран правник – Вработен во МВР

Академија: Академија за Front-End програмирање

Зошто баш оваа област: Затоа што ова е професија во која постојано се учи нешто ново, едноставно нема тапкање во место.

Што те мотивира постојано да учиш: Искрено, најголема мотивација ми е фактот што сакам да го сменам работното место, потоа поддршката која ја добивам од луѓето околу мене и начинот на кој оваа технологија се развива.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Промената не е лесна, но секогаш е возможна!

Омилен модул и зошто: Javascript – Сè е возможно!

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Искрен да бидам – сите!!! – Но, ако морам да бирам искрено тоа е Ненад Тренчевски!

За 5 години сакам да бидам: Senior Web Developer

Хоби: Трчање, возење точак

Омилена книга: Шепнувачот – Донато Каризи

Омилен цитат:You must be the change you wish to see in the world!“Уписите за следната група на Академијата за Front End програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.