Студент: Ивана Ангеловска

Родена на… 20 март 1999

Статус… Едноставна како квантна физика.

По професија… Студент по програмирање.

Живеам во… Битола.

Кога бев мала сакав да бидам… шнајдерка.

Од првиот час на Академијата за UX/UI дизајн памтам… колку е тешко е да се опишеш самиот себеси.

Едвај чекам да започнат часовите… за storytelling.

Одбрав UX дизајн… бидејќи секогаш се случува нешто ново, константно растеш како личност.

После час секогаш… јадам, одма хаха

Пред да се запишам, ме плашеше… мојата анкциозност кога треба да зборувам пред група на луѓе.

Како UX дизајнер… конечно ќе бидам тоа што сакав да сум откако пораснав.

UX дизајнoт за мене… значи емпатија, можност да влезеш во туѓи чевли за да можеш да го направиш неговото искуство незаборавно и совршено.

Сакам да гледам… YouTube влогови, серии.

Сакам да читам… за мода, хороскоп, UX/UI дизајн.

Сакам да знам… дали постојат марсовци :mrgreen: 

 

Уписите за новите групи на Академијата за UX/UI дизајн се во тек. Дознај повеќе ТУКА.

Related Stories For You

Аплицирањето за ваучер заврши!