BRAINSTER - Ана Караколевска, автор на BRAINSTER - Page 2 of 3

Статии од автор: Ана Караколевска

Со “every day-learning” mindset до успешна кариера

Стефан Кироски е алумни од нашата Академија за дигитален маркетинг кој што направи успешна трансформација на својата кариера! Менувајќи неколку професии,…

Работата на реалните проекти е клучот за успешно завршена Академија

Марија Михова е наш алумни од Академијата за дигитален маркетинг, но и студент кој што е при крај со студиите на Факултетот за туризам и бизнис логистика во Скопје.…

Practice makes it perfect!

Анета Костадинова е наш алумни студент и една од оние на кои што по завршувањето на академијата им се отворија нови врати и кариерни можности. Поразговаравме за…

DREAM TEAM – Студенти на месец октомври

Dream Team е тим на студенти кои покажале особен успех на Академиите во Brainster. Тоа се студенти кои што го освоиле месецот! За да се биде дел од Dream Team-от, еден Brainster студент…

StartUp Mакедонија – новиот кариерен старт на Кико

“Никогаш не е касно и тешко да направиш нешто ново во животот. Сè што ти треба е желба, волја и голема посветеност за да стигнеш до посакуваната цел.”- Ни кажа…

Brainster Препорачува – Топ таленти на Академијата за дигитален маркетинг

Brainster препорачува е серијал на блогови преку кој ги претставуваме дел од нашите најуспешни студенти на Академиите, со цел да ги доближиме што повеќе до нивните…

Работата на реален проект – директно преточување на теоретските знаења

Нашите студенти од Академијата за дигитален маркетинг, Филип и Елена  работеа на реален проект за нашиот странски learning partner-Looksize, и стекнаа многу искуство и нови…

Dream Team – Студенти на месец септември

Dream Team е тим на студенти кои покажале особен успех на Академиите во Brainster. Тоа се студенти кои што го освоиле месецот! За да се биде дел од Dream Team-от, еден Brainster…

Реалните проекти се confidence boost за Наум и Настасија – новите практиканти во Itzinya

Уште пред да ја завршат Академијата за дигитален маркетинг, Наум и Настасија започнаа со пракса кај нашиот странски learning partner – Itzinya!  Itzinya е непрофитна…

Problem-solving mindset – Клучна вештина за започнување кариера како програмер

Радмила Серафимоска е алумни од Академијата за Full Stack Програмирање и една од оние кои решија да направат целосна промена во сопствената кариера. Нејзината љубов…

Добивајте понуди за бесплатни курсеви на Brainster преку емаил

Што сакате да научите денес?