BRAINSTER - Ана Караколевска, автор на BRAINSTER

Статии од автор: Ана Караколевска

Академија за Data Science – Завршен проект: Bank Churn Prediction | Тим 2

Живееме во ново време каде што на бизнисите повеќе не им е од корист само да наоѓаат нови клиенти туку треба да се грижат да ги задржат постоечките клиенти. Една…

Дигиталниот марктинг е динамична професија која постојано се менува

Упорна, амбициозна и секогаш желна за учење и соработка со колегите се дел од зборовите кои можат да ја опишат Моника Драгојловиќ, алумни студент на Академијата за…

Четири години од почетокот на првата група на Академијата за дигитален маркетинг – Сара

Со цел да дознаеме каде се наоѓаат нашите студенти денес и како Академијата за дигитален маркетинг им помогнала да ја најдат работата од соништата, решивме да се…

Реалните проекти ме научија што значи тимска работа

Илија Стојковски е алумни студент од Академијата за дигитален маркетинг и еден од студентите кои покажаа најдобри перформанси во група 25. Иако Илија доаѓа од…

Дигиталниот свет има бескраен извор на можности

Едно од засилувањата на тимот на Brainster е креативната и енергична Јана Тодоровска, лицето кое стои позади маркетинг делот на Co - Inovation & Hiring платформата и успешните…

Доста е тешко да ти здосади работата како дигитален маркетер

Дејан Илиев е алумни студент на Академијата за дигитален маркетинг кој по долги години во продажба во различни индустрии реши да се врати во светот на маркетингот…

Brainster ме мотивираше да го започнам својот бизнис Tasty Box

Маги Настевска Димоска  е алумни од Академијата за дигитален маркетинг која собра храброст и мотивација за време на академијата да започне свој бизнис Tasty Box и да…

Продуктот од најголемиот Brainster хакатон е финализиран со маркетинг стратегија

Кога ќе ги прашате нашите студенти дали Хакатонот е добро искуство, сигурни сме дека ќе добиете само позитивни одговори. Со 48 часа напорна работа, детални…

DREAM TEAM – Студенти на месец април

Dream Team е тим на студенти кои покажале особен успех на Академиите во Brainster. Тоа се студенти кои што го освоиле месецот! За да се биде дел од Dream Team-от, еден Brainster студент…

Реалните проекти ме мотивираа да вложам повеќе во себе и своето знаење

Деспина Спировска е алумни од нашата Академија за Дигитален маркетинг. Таа беше еден од најдобрите студенти што покажа ентузијазам, иницијатива и најде начин да…