BRAINSTER - стартап Архива - Page 2 of 3

Статии со клучен збор: стартап

Креирајте ја совршената презентација!

Изработката на профи презентација во која содржината одлично ќе се вклопи со одбраниот дизајн бара време и креативни вештини. За да не трошите време и нерви, ви го…

Заедница за стартапи

Собирате храброст да отворите свој старт-ап, меѓутоа имате еден куп прашања кои не знаете каде да ги адресирате? Или пак сакате да помогнете некому со тоа што…

Од стартап до бренд во 5 чекори – стартап алатка #23

„Стартап алатки“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница каде што секој ќе може да учи и да сподели практични вештини. Ако ви се…

Како треба да изгледа еден оптимален Pitch Deck?!

Сигурно досега сте слушнале многу пати за важноста која ја игра pitch deck презентацијата во светот на стартапите, но најпрвин накратко за нив. Pitch deck-овите се…

За полесно донесување на одлуки – стартап алатка #17

„Стартап алатки“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница каде што секој ќе може да учи и да сподели практични вештини. Ако ви се…

Кога немаш ништо друго, инвестирај се себеси!

Ова е приказна за тоа како научив што е инвестирање на млади години - кога немав ништо друго. Мојата перцепција за успех беше да создадам нешто за себе, од нула.…

Еmail без грижа! “Стартап алатка #10”

„Стартап алатки“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница на едукатори да го модернизираaт образованието. Ако ви се допадна овој пост,…

Превземете контрола над вашиот Gmail портал со Boomerang – “Стартап алатка #9”

„Стартап алатки“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница на едукатори да го модернизираaт образованието. Ако ви се допадна овој пост,…

Како до компетитивна предност грижејќи се за клиентите – “Стартап алатка #8”

„Стартап алатки“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница на едукатори да го модернизираaт образованието. Ако ви се допадна овој пост,…

Дисрупција на тимската комуникација – “Стартап алатка #7”

„Стартап алатки “ е серија од микро постови создадени со цел да ги запознаеме македонските иноватори и стартапи со корисни алатки кои можат да ги користат при…