Креирајте ја совршената презентација!

Изработката на профи презентација во која содржината одлично ќе се вклопи со одбраниот дизајн бара време и креативни вештини.
За да не трошите време и нерви, ви го претставуваме Slidebean – софтвер наменет за презентации кој ја одделува содржината од дизајнот и ви овозможува да се фокусирате на вашата цел. Потоа автоматски ја форматира содржината, креирајќи беспрекорна презентација.

slidebean

Она што е добро доколку го користите Slidebean е фактот што не користите само дизајнирани темплејти, туку имате опции да одберете некоја од понудените содржински темплејти како на пример Презентација за компанијата, Sales pitch, Маркетинг план, Месечен извештај и сл.

slidebean2

Доколку сте стартап основач, потребна ви е презентација која ќе ви помогне да го претставите вашиот план во кратки црти и во исто време ќе посветите внимание на најбитните детали. Slidebean ви го нуди токму тоа – Startup Deck креиран како отскочна даска за лансирање на вашата идеја. Најинтересната опција која ја овозможува е да го следите времето на гледање на вашата презентација, како и бројот на слајдови кои се видени.

slidebean3

Покрај ова, Slidebean нуди огромен избор на колор палети, темплејти, фонтови (имате опција и сами да креирате фонт), како и опцијата за пребарување на слики во самата платформа, без да стравувате за авторски права.

slidebean4

Доколку се одлучите да го користите овој софтвер за креирање на презентации, имате 3 опции со креативно име: Espresso Plan наменет за студенти и професори кој се наплаќа годишно и чини 10USD месечно, Cappuccino Plan наменет за мали тимови и стартапи кој чини 35USD и се наплаќа годишно и Latte Plan наменет за средни бизниси и чини 140 месечно а се наплаќа исто така годишно. Имате опција да одберете и само еден месец користење.

Во случај да креирате презентација користејќи го Slidebean, се надеваме дека ќе добиеме повратна информација за вашето искуство и постигнатите резултати.

„Стартап алатки“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница каде што секој ќе може да учи и да сподели практични вештини. Ако ви се допадна овој пост, посетете го блогот на Brainster. Ако ја поддржувате оваа иницијатива споделете со пријателите.

Среќно,

Brainster заедницата

Related Stories For You