BRAINSTER - Кика Авеиро, автор на BRAINSTER

Статии од автор: Кика Авеиро

Што сѐ можете да направите со Illustrator?

Illustrator е векторска програма која има навистина голема примена во графичкиот дизајн. Ова се неколку работи кои можеби не сте знаеле дека можете да ги направите во…

Направете одлично Лого во само 4 чекори

Изработката на лого може да биде многу едноставна, ако знаете што правите. Во продолжение четирите основни чекори во процесот на изработка на лого. 1.  Истражување -…

Како да направите кул текст ефект во Photoshop

Сигурно многу пати сте го виделе овој интересен ефект кој навистина лесно и вие можете да го направите во Photoshop. Отворете ја фотографијата која сакате да ја…

Како да направите неверојатни фотографии со само неколку клика во Photoshop

Со оваа техника во Photoshop можеме да ја пренесеме палетата на бои од една фотографија на друга. Доколку имате фотографија која сакате да изгледа малку подобро, или да…

Курс Photoshop за почетници – видете што работевме

Во текот на оваа година се одржаа неколку курсеви Photoshop за почетници кои ги посетија повеќе од 100 учесници. Погледнете што се учеше и си поминувавме на овој курс:…

7 Причини зошто е важен визуелниот идентитет на вашиот бизнис

Живееме во свет кој произведува рекордни количини информации секој момент. Од сите страни сме нападнати со најразлични информации и многу често е…

Од стартап до бренд во 5 чекори – стартап алатка #23

„Стартап алатки“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница каде што секој ќе може да учи и да сподели практични вештини. Ако ви се…