Запознај ја Сузана Ацковска-Николовска – Dream Team студент на Академијата за Software Testing за месец декември 2022.

 

Име и презиме: Сузана Ацковска-Николовска

По професија: Социјална политика, банкарско работење и логистика.

Академија: Академија за Software Testing

Зошто баш оваа област: Убаво ме опишува и како личност и во начинот на работа. Стремеж за постигнување на квалитет и во потрага по нешто подобро,  анализа и опсервација на околината. И секако морам да бидам дел од IT револуционерната промена што ни се случува.

Што те мотивира постојано да учиш: Желбата за постојан прогрес. Моќта е во знаењето и вистинска инвестиција за развој, создавање повеќе можности. Тренинг и тригерирање на умот, жед за нови знаења со мотивирачки финансиски feedback.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Дека Software Testing во суштина е многу креативна работа и доста динамична. Исклучително тимска работа со голема вредност на индивидуата во тимот. Нашето знаење е како отпечаток од прст, сите оставаме свој личен печат во работата (една од многуте применливи tips and tricks од прекрасната инструкторка Моника Божиновска).

Омилен модул и зошто: Test Design Techniques, комбинацијата од Black box техники со Experience based testing. Синергија од техничко знаење и искуство зачинето со креативните Heuristics.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Различен и интересен пристап од двете инструкторки досега, Моника Божиноска и Билјана Велинова.

За 5 години сакам да бидам: QA Specialist одговорен за нови развојни процеси, со придонес во software testing областа.

Хоби: Читање книги, пешачење во природа.

Омилена книга: The Little Prince“ – Antoine de Saint-Exupery

Омилен цитат: Во тие моменти на подеми и падови кога ви е кажано дека е премногу ризично или дека не вредат неволјата и парите, продолжете да се борите за вашиот сон затоа што ако се борите за соништата, и вашите соништа ќе се борат за вас и ако мислите дека авантурата е опасна, тогаш рутината е смртоносна.“

 

Уписите за следната група на Академијата за Software Testing се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!

Аплицирањето за ваучер заврши!