Запознај го Бобан Сениќ – Dream Team студент на Академијата за Front-End програмирање за месец ноември 2022.

 

Име и презиме: Бобан Сениќ

По професија: Финансиски менаџмент и банкарство

Академија: Академија за Front-End програмирање

Зошто баш Front-End: Желбата да го надградам моето знаење со најновите software development technologies.

Што те мотивира постојано да учиш: Најновите технологии, стекнувањето на нови вештини и решавањето на нивните проблеми, како и тимската работа и позитивниот став на моите колеги.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Како треба да се стартне една веб апликација или веб страница, логиката и функциите зад истите.

Омилен модул и зошто: Tailwind CSS, JavaScript, React – TypeScript , Со Tailwind CSS framework правење на респонзивни веб страници многу брзо и едноставно, со JavaScript и React – TypeScript иплементирање на разна логика и функции.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Благица нѐ научи на основите работи потребни за web development, Ристе и Кристијан нѐ научија како да развиваме логика и функционалности потребни за Front-end програмирање.

За 5 години сакам да бидам: Многу поуспешен од сега.

Хоби: Прошетки во природа, гледање филмови и серии, усовршување во Front-end програмирањето.

Омилена книга: Secrets of the JavaScript, Web Design With HTML, CSS, JavaScript and jQuery Set и Road To React.

Омилен цитат:Connecting the World to Tech“

 

Уписите за следната група на Академијата за Front-End програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!