Благица Стојановска е инструктор на нашата Академија за Front-End програмирање која предава и држи вежби на сите модули на истата. На свој и едноставен начин, своите tips & tricks ги пренесува на студентите од Brainster неколку генерации по ред. По професија е дипломиран инженер по електротехника и информациски технологии на ФЕИТ, a работи како Front-End девелопер во холандската фирма – Steets.

 

Запознајте ја Благица – инструктор на нашата Академија за Front-End програмирање

 

Име и презиме: Благица Стојановска

Академија: Академија за Front-End програмирање

Модул: HTML, CSS, Bootstrap, JavaScript, ReactJS

Професија: Front-End Developer

Искуство: 3 години

Зошто баш Front-End програмирање: Бидејќи е креативна, предизвикувачка и никогаш досадна професија. Овозможува преку код, сите креативни идеи и дизајни да ги пренесеме во една дигитална форма.

Хоби: Netflix, читање книги, готвење

Омилена книга: The Happiness Equation

Омилен цитат: „Pleasure in the job puts perfection in the work.”

Оценка од студентите: 4.98

 

Уписите за следната група на Академијата за Front-End програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето на време!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!