Трендот на иновации и вработување на нашите студенти не го запираме дури и во летниот период на одмори! Во месец јуни, 26 од нашите студенти успешно започнаа со работа и програми за практикантство во повеќе од 15 домашни и странски компании, а беа реализирани 4 успешни реални проекти за нашите партнери за ко-иновации.

 

  • Во текот на месец јуни, 26 од нашите студенти ја започнаа својата кариера во домашни и интернационални компании

 

Главната цел на тимот за ко-иновации и вработување е да ја зголеми вработливоста на студентите преку работа на иновативни реални проекти, а со тоа и на компаниите да им понуди талентирани, квалитетни и кадри коишто се спремни за вработување. Во месец јуни, потврдивме дека сме на добар пат, а нашите студенти успеаја да се вработат во компании како: Musala, Scandiweb, Writerity, Writer & Co, International Labor Organization, Mobilezone, The Bright Box, Rethink, Митра, Convergent Media Group, iSource, Citi Bank и многу други.

 


„Искрено ви верувам и знам дека со ваша помош при формирање на тимот на Митра ќе одиме напред!” – Александра, МИТРА


 


Процесот на вработување го гледаме како долгорочно партнерство и соработка со нашите партнери. Прочитајте за Неколкуте причини зошто да станете Brainster партнери за вработување, а ако тоа не ви е доволно, first-hand искуството со партнертвото ни го раскажа Катерина од Atis

 

 

  • Во текот на месец јуни, студентите успешно изработија 4 реални проекти

 

Еден од најуспешните проекти се однесуваше за познат интернационален бренд кој сите го знаеме – Jägermeister, во нашиот случај – новиот партнер за ко-иновации на Brainster. Студентите од Академијата за Full Stack програмирање и Академијата за Data Science, ги сплотија силите и изработија иновативно решение за потребите на клиентот кое наскоро ќе биде лансирано на пазарот. Овој проект односно градењето на Веб апликацијата за Jägermeister беше завршен проект на студентите од Академијата за Full Stack програмирање.

Тимот за ко-иновации посветува време и внимание како на студентите, така и на клиентите за вработување и ко-иновации, со крајна цел, подобрување на искуството и задоволување на потребите на двете страни.

 

 

Ако сѐ уште се прашувате зошто да станете hiring партнер на Brainster, посетете ја co-innovation & hiring платформата и уверете се сами.

Биди дел од иднината и соработувај со Brainster преку платформата за иновација.

Имаш потреба од талентиран кадар за твојата компанија? Вработи студент преку нашата платформа