BRAINSTER - Успешни приказни дизајн Архива - Page 2 of 2

Статии од категоријата: Успешни приказни дизајн

„Зошто станав дизајнер“ со Александар Нофитоски

Александар е дипломиран графичар со графички дизајн на факултетот за ликовни уметности во Скопје. Дизајнер кој веке скоро 7 години се занимава и работи во областа…

Нашите студенти изработија UX дизајн за индискиот претприемач Блаже Аризанов

Нашите Алумни студенти од Академијата за дизајн во соработка со Академијата за програмирање - изработија проект за  индискиот претприемач и автор на книгата…

Од Академија за дизајн на пракса кај Бане во Кома дизајн

После 5 месеци на Академијата за дизајн, Јована ја започна својата кариера на пракса кај Бане во Кома дизајн и веќе е избран нејзиниот дизајн на книга од клиент.…

Ми се допаѓа слободата и креативноста што ја имам на работа

Дипломиран ликовен уметник кој по завршувањето на факултетот работел во Македонска опера и балет како сликар, Андреј Лавчански ја добил желбата за графички дизајн…

Зошто се одлучив за Академија во Brainster наместо за факултет

Влатко ја пронајде работата од неговите соништа веднаш по матурирањето во гимназијата Георги Димитров и завршувањето на Академијата за дизајн.  Иако е најмлад…

Знаењето што го стекнав ми ја зголеми самодовербата

По завршувањето на Филолошкиот факултет, прво работно искуство и било работењето во приватен сектор како толкувач. Меѓутоа, Марија Димовска набргу сфатила дека не…

Од работа во банка до графички дизајнер

Покрај тоа што има израснато во уметничко семејство Матеа Шумковска сепак првично имаше решено да започне кариера во сосема поинакви води. После дипломирањето на…

Кире од Академијата за дизајн си го земавме во Brainster

Brainster-от позади нашите нови дизајни е Кирил Николовски.  Како еден од најдобрите студенти на Академијата за графички дизајн, веднаш по завршувањето го земавме во…

Добивајте понуди за бесплатни курсеви на Brainster преку емаил

Што сакате да научите денес?