До Brainster,

Прифати го и соочи се со фактот дека учењето на нови нешта е процес којшто никогаш не завршува.

Како човек кој е љубопитен, сака да решава проблеми и е креативен, сфатив дека мојата кариера заслужува надоградување – трансформација. Во тој период бев соочен со носење на значајна одлука од професионален аспект, што би сакал да работам понатаму и во која насока да се движам. Дефинитивно моите аналитички вештини и дотогаш стекнатото теоретско знаење како демонстратор на факултет беа предуслов за учење на нови концепти и алатки од областа на Data Science.

Oткако се запишав на Brainster+ Академијата за Data Science, се соочив и со поголеми предизвици и континуирано учење на нови теоретски концепти, но и нивна постојана практична примена. Бидејќи бев вработен за време на академијата, посветував околу 8 до 10 часa во текот на работната недела и околу 10 до 12 часови за време на викендот. Тоа значеше деприоритизирање на моите хобија, немање толку слободно време и многу помалку дружби (секако за одреден временски период).

Благодарение на мојата љубопитност, креативност, желбата за решавање на проблеми овој предизвик навистина се исплатеше. Огромно влијание имаа и вештините кои ги стекнав, знаењето, начинот на размислување, следењето на трендовите на пазарот на трудот и развојот на технологијата, за денес да сум DWH Analyst во Quipu GmbH.

Се читаме со уште многу успешни приказни, 

Методи.


Избери го #1 образованието што вработува. Аплицирај на Brainster+ Академијата за Full-stack програмирање и биди и ти дел од тие 2136+ студенти!


Од постоењето на Brainster досега се вработени повеќе од 2136 студенти, и бројот се зголемува ден за ден! Повеќе од 2136 успешни приказни, повеќе од 2136 променети животи!

Методи Ковачевски, алумни студент од Brainster+ Академијата за Data Science ја направи својата промена од демонстратор на факултет до DHW Analyst во Quipu GmbH.

Благодарение на неговата упорност и решителност иако бил full-time вработен, успева да ја изучи Data Science академијата и притоа да биде демонстратор на факултетот. Иако тоа вклучува и по 10-12 часа работа и вежбање на задачите, Методи вели дека воопшто не жали за неговиот избор.

За сите следни успешни кариерни промени!

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.