„Стартап алатки“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница на едукатори да го модернизираaт образованието. Ако ви се допадна овој пост, посетете го блогот на Brainster. Ако ја поддржувате оваа иницијатива споделете со пријателите.

Дали некогаш ви се случило да пратите email за кој подоцна сте сакале да го вратите назад односно “повлечете” како никогаш да не постоел?! Никој?

Така и си мислевме.

Сите сме поминале низ истиот кошмар, без разлика за тоа дали станува збор за “reply all” наместо “reply”; или некој лошо обмислен mail доцна во ноќта; или само некои навистина лоши печатни грешки во моменти кога mail-от требал да изгледа навистина професионално. До сега, не постоеше никаква можност за корекција, никој ништо не можеше да направи за оваа непријатна ситуација. Но работите неодамна добија поинаков тек.

Луѓето од unSend.it го слушнале плачот на другите луѓе и решиле да превземат нешто во врска со тоа.Тие создадоа начин како да се врати назад (како воопшто да не бил пратен) некој погрешен mail. Можете да вратите назад цел mail, притоа оставајќи празен mail без содржина, или да промените некој кој веќе бил пратен – дури и ако примателот веќе ја има видено содржината.


Популарни курсеви:

„Фото Старт: Почетен курс по професионална фотографија”

„Како да креирате CV кое ќе ве вработи“

„Storytelling: Како да пишувате за странски медиум“


Исто така, можете да вратите назад целосно, или само да промените некој прилог (attachment) кој што бил вклучен во пораката па дури и функционалноста на “само-уништувачки mail” кој исчезнува откако ќе биде прочитан.

Unsend.it

Уште една интересна функционалност – оваа алатка е бесплатна.

Не дозволувајте никогаш повеќе да страдате од паничниот момент или жалењето за пристикање на копчето Send. Немојте да се потресувате за email пораки кои сте ги пратиле во афект кои можат да значат губење на вашата работа од соништата. Со unSend.it, вие имате комплетна контрола над вашите пораки како никогаш до сега.

Сакате да добивате известувања за бесплатните курсеви: Регистрирајте се тука

Среќно
Brainster заедницата

Related Stories For You

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.