Што се случуваше овој месец во тимот на Brainster

Здраво! Јас сум Александра Јанакиевска, Маркетинг Директор на Brainster. Најверојатно ме знаеш од моите предавања на Академијата за маркетинг, или од моите текстови на блог за луѓето од Brainster и сѐ што е digital. Еднаш месечно ќе ги споделувам новостите од нашиот тим because sharing is caring!

 

Carolyn Spencer од Amazon.com беше гостин предавач на Академијата за дигитален маркетинг. Зборувавме за Social Media Marketing и SEO и го слушнавме нејзиното искуство од работење на глобален пазар. Thank you Carolyn!

Го објавивме нашиот бесплатен Webinar: Вовед во програмирање. Сѐ уште се отворени апликациите за оние кои сакаат да го проследат онлајн. За време на ова предавање, ќе ги истражиш основните компоненти при градење на вебот – HTML и CSS – и ќе научиш како можеш да ги искористиш овие јазици за да изградиш своја сопствена веб страна.

Имаме нов член во нашиот тим: Раде Гичев. Добредојде Раде, Let’s make some rockets together!

Го лансиравме нашиот најнов продукт: Digital Marketing Grader. Со оваа алатка можеш да се самооцениш и да видиш колку знаеш дигитален маркетинг, а со тоа и дали си “Жане од Кадрово” маркетер или Маркетинг Магионичар! Grader-от е изработен од учесниците на Академијата за програмирање во соработка со учесниците од Академијата за маркетинг.

 

 

Имаме нови постери во офис! Дневна мотивација, секој ден, цел ден.

Ги отворивме уписите за новите Академии за маркетинг и програмирање. Ни претстои уште една продуктивна сезона за учење!

Се гледаме (читаме) следниот месец. Поздрав!

 

PS: Имаш прашања за нашата работа или предлог за партнерство на проект? Контактирај ме на [email protected] и ќе ми биде задоволство да се запознаеме.

Related Stories For You