Овој текст е дел од серијата бесплатни лекции од Brainster во категоријата Growth HackingРегистрирај се за уште 60 бесплатни лекции за Маркетинг, UX/UI Design, Project Management, Growth Hacking, Дигитална Трансформација и Кариера.

LinkedIn како мрежа расте на дневна база: бројот на корисници од една страна, и активноста на тие корисници од друга страна.

Нема потреба да кажуваме дека огромен број на соработки, вработувања, контакти се случиле баш таму. Што значи дека апсолутно е задолжително да имаш среден профил!

И, што да се прави на LinkedIn? 🙂

Па, реално имаш 1 милион опции. Во овој текст ќе најдеш темплејт за тоа како да направиш вирална објава за LinkedIn. Од каде знаеш, можеби токму таа објава ќе те слета на новото милионско партнерство кое ќе го лансира твојот бизнис во вселената.

Овој темплејт е креиран од Josh Fechter, Co-Founder на Bamf Media, и му донел на една единствена објава скоро 90 000 лајкови. Па пробај се!

 

Објавата изгледа вака:

I quit my job.

Ran out of savings.

Then took a low-paying job as a copywriter.

I bootstrapped down and moved into my Dad’s tiny apartment.

Without much space, we slept in the same room. During this time, I learned something beautiful.

Success and happiness parallel how much value we create for others.

Not how many books we read, podcasts we listen to, or YouTube videos we watch.

The problem: I had no skills. I had no money.

With few options, I began writing for many hours every day.

To focus, I stopped…

-Talking to friends who didn’t help me create value.

-Opening my Facebook News Feed.

-Paying attention to politics.

-Watching T.V. and Netflix.

-Going out to eat.

First, I wrote on my blog.

As I became a better writer, I contributed to publications.

People began to recognize and respect my ability to create value.

I left my low-pay copywriting job to work for a Facebook software company and moved out of my Dad’s apartment.

I then took a job as the VP of marketing for an events company spread across five cities, then eventually, I became the head of growth for a VC firm.

Now, I’m a founder of two companies and a 15,000-person community.

If your life is not on a successful track, then ask yourself:

Am I a consumer or a creator?

Како да ја ре-креираш?

Скоро целиот текст е напишан во секции од 1 ред. Тоа ја прави објавата полесна за читање.

Ако стигнеше до оваа објава, и изгледаше како есеј по македонски, најверојатно немаше да ти остави голем впечаток. За разлика, овој текст е напишан во форма на поддочки. Должината на речениците формираат брановидна форма, а тоа е знак за одличен copywriting.

1.Почни го текстот со моќна изјава од максимум 8 зборови.

“I quit my job.”

“I ran out of savings.”

2.Објасни ги негативните случувања и претстави го проблемот на моќен начин.

“I bootstrapped down and moved into my Dad’s tiny apartment.

Without much space, we slept in the same room.”

3.Аха! моментот

“During this time, I learning something beautiful:

Success and happiness parallel how much value we create for others.”

4.Осврни се на проблемот со повеќе самодоверба

“Not how many books we read, podcasts we listen to, or YouTube videos we watch.

The problem. I had no skills. I had no money.”

5.Која е жртвата што требаше да ја направиш за да го решиш проблемот?

“With few options, I began writing for many hours every day.

To focus, I stopped…

-Talking to friends who didn’t help me create value

-Opening my Facebook News Feed

-Paying attention to politics

-Watching T.V. and Netflix

-Going out to eat”

6.Резултатот од жртвата (првиот чекор од патувањето на протагонистот)

“First, I wrote on my blog.”

7.Направи приказната да ескалира, брзо!

“As I became a better writer, I contributed to publications.”

8.Среќен крај

“People began to recognize and respect my ability to create value.”

9.Решен проблем

“I left my low-pay copywriting job to work for a Facebook software company and moved out of my Dad’s apartment.”

10.Додади уште вредност на среќниот крај

“I then took a job as the VP of marketing for an events company spread across five cities, then eventually, I became the head of growth for a VC firm.”

11.Сподели директно како и враќаш на заедницата по научената лекција

“Now, I’m a founder of two companies and a 15,000-person community.”

12.Што да направат другите кои имаат слични проблеми?

“If your life is not on a successful track, then ask yourself:

Am I a consumer or a creator?”

 

 

Што сакаш да научиш следно? Одбери ја темата која сакаш да ја истражиш, и со брза регистрација стигни до 60 бесплатни лекции кои ќе ти пристигнат на е-mail.

Платформата Brainster лекции произлезе од неколкумесечната едукација преку работа на реални проекти на нашите студенти. Учесниците од Академијата за програмирање и учесниците од Академијата за маркетинг ја креираа оваа алатка преку која секој може да стекне вештини за Маркетинг, UX/UI Design, Project Management, Growth Hacking, Дигитална Трансформација и Кариера.

Related Stories For You

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.