Запознај ја Ивана Јорданова – Dream Team студент на Академијата за Data Science за месец декември 2022.

 

Име и презиме: Ивана Јорданова

По професија: Студент

Академија: Академија за Data Science

Зошто баш оваа област: Поради фасцинираноста од моќта на машинското учење и бескрајните можности што ги нуди.

Што те мотивира постојано да учиш: Чувството на возбуда и фактот дека знаењето е единственото нешто што навистина ни припаѓа.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Начинот на пристап кон работите.

Омилен модул и зошто: Досега, модулот математика и статистика, или поточно делот од статистика. Поради влечењето на информации од податоците и нивна анализа преку поставување хипотези и градење едноставни модели за предвидување. Голем впечаток ми остави толкувањето на анализите и реченицата на инструкторот Петар: „Бројките никогаш не лажат, веројатностите се тие, може да ве излаже само начинот на нивното толкување и интерпретација.“

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Секој има свој личен пристап кој го прави најдобар за самиот себе.

За 5 години сакам да бидам: Machine Learning инженер.

Хоби: Серии, книга и готвење.

Омилена книга: Вероника реши да умре – Пауло Коелјо & Барај и ќе добиеш – Абрахам Хикс

Омилен цитат:Everything is possible. The impossible takes longer.“

 

Уписите за следната група на Академијата за Data Science се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!

 

Аплицирањето за ваучер заврши!