Петар Јолакоски – истражувач во здружението за истражувања и анализи – ЗМАИ. Неговото досегашно искуство е комбинација од наставна и научна работа. Предавачкото искуство произлегува од работата како дел од катедрата за математика и статистика на Економскиот факултет во Скопје. Моментално работи на развивање методи за анализа на податоци и истражувања од областа на еконофизика. Зад себе има одлични истражувања и проекти, а сега е и наш асистент на Академијата за Data Science.

 
 
 
Запознајте го Петар – асистент на нашата Академија за Data Science
 
 
 
 
Име и презиме: Петар Јолакоски
 
 

Модул: Математика и статистика

Професија: Истражувач

Искуство: 2 години

Зошто баш Data Science: Главната причина и интерес произлегува од интересната поврзаност на математиката, компјутерските науки и бизнисот во една област.

Хоби: Филмоман – пишување (едно) и анализирање филмски сценарија и кинематографија, фудбал, тенис, возење велосипед…
 
Омилена книга: Браќа Карамазови – Фјодор Достоевски
 
Омилен цитат: „There is no subject so old that something new cannot be said about it.“

Оценка од студенти: 4.09

 

Уписите за следната група на Академијата за Data Science се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето на време!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!

Аплицирањето за ваучер заврши!