Дејан Дончевски – Dream Team студент на Aкадемијата за Full Stack програмирање | Brainster

Дејан Дончевски – Dream Team студент на Aкадемијата за Full Stack програмирање

Запознајте го Дејан Дончевски – Dream Team студент на Академијата за Full-Stack програмирање за месец мај 2022.

 

Име и презиме: Дејан Дончевски

По професија: Full-Stack Developer

Академија: Академија за Full Stack програмирање

Зошто баш Full-Stack програмирање: Отсекогаш сум бил повеќе во хардверскиот дел со компјутерите. Претходната година добив инспирација да научам и дел од софтверот, а подобар starting point не постоеше од Академијата зa Full-Stack програмирање на Brainster.

Што те мотивира постојано да учиш: Постојаните предизвици со кои се сретнувам дневно ме мотивираат сѐ повеќе да истражувам и да ги решавам проблемите.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Пред сѐ, организација на време. Сметам дека за повеќето од нас е многу важна работа.

Омилен модул и зошто: Модул кој ми остави впечаток е PHP. Заради неговата опширност и комлексност, и тоа што никој не гледа што се случува во позадина.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Сите инструктори ми оставија посебна импресија. Можам да ги одвојам Ивица и Никола кои имаат свој интересен начин на објаснување и покажување.

За 5 години сакам да бидам: Senior Back-End ili Full-Stack Developer.

Хоби: Играње кошарка, слушање музика, гледање серија и секако кодирање.

Омилена книга: Harry Potter

Омилен цитат: “It’s the possibility of having a dream come true that makes life interesting.” – Paulo Coelho

 

Уписите за следната група на Академијата за Full-Stack програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!