Никола Кусибојоски е инструктор на нашата Академија за Full-Stack програмирање, а модулот што го предава е JavaScript. Тој е дипломиран софтверски инженер на факултетот ФИНКИ во Скопје. Дел од победничкиот тим на хакатонот Codefest во 2016. Ко-основач на македонскиот стартап Резервирај.мк. Веќе 5 години активно работи како софтверски инженер, развивајќи веб апликации. Моментално е вработен во фирма од Силициумската Долина – Лока. Ентузијаст кон програмирањето и спортот.

 

Запознајте го Никола – инструктор на нашата Академија за Full-Stack програмирање

 

Име и презиме: Никола Кусибојоски

Академија: Академија за Full-Stack програмирање

Модул: JavaScript

Професија: Софтверски инженер 

Искуство: 5 години

Зошто баш Full-Stack програмирање: Самиот факт што светот на програмирањето е динамичен ми претставува огромна мотивација. Секој ден нешто ново за учење, нов проблем за решавање, ново иновативно решение.

Хоби: Спорт, видео игри, прошетки во природа

Омилена книга: Повикот на дивината

Омилен цитат: „Think twice, code once.

Оценка од студентите: 4.95

 

Уписите за следната група на Академијата за Full-Stack програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето на време!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!