Запознај го Петар Трпески – Dream Team студент на Академијата за Full-Stack програмирање за месец декември 2022.

 

Име и презиме: Петар Трпески

По професија: Земјоделски инженер

Академија: Академија за Full-Stack програмирање

Зошто баш Full-Stack: Долго време сакав да научам да програмирам и сметам дека оваа Академија е одличен почеток за тој свет.

Што те мотивира постојано да учиш: Потребата и желбата за постојано надградување бидејќи светот брзо се менува.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Компонентите на една целосна веб страница и начинот на кои се поврзани меѓусебно. Додека претходно тоа изгледаше како магија, сега е многу пологично и технички.

Омилен модул и зошто: PHP и JavaScript. PHP поради флексибилноста и опсегот кој го нуди, од креирање динамички контент, па сѐ до сесии и бази. JavaScript поради огромната популарност и сите поволности кои следуваат поради тоа, голем број ресурси, библиотеки и слично.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Александар Јолакоски, бидејќи е темелен и одговорен кон улогата како инструктор.

За 5 години сакам да бидам: Да пишувам решенија на StackOverflow, а помалце да ги копирам. 🙂 

Хоби: Теретана, компјутерски игри.

Омилена книга: Guns, Germs, and Steel.

Омилен цитат: “Learn to ask of all actions, “Why are they doing that?” Starting with your own.”

 

Уписите за следната група на Академијата за Full-Stack програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission тим за повеќе насоки и детали за програмата!