Гоце Јорданоски – Dream Team студент на Академијата за Full-Stack програмирање

Запознајте го Гоце Јорданоски – Dream Team студент на Академијата за Full-Stack програмирање за месец декември 2021.

 

Име и презиме: Гоце Јорданоски

По професија: Web Developer

Академија: Академија за Full-Stack програмирање

Зошто баш Full-Stack: Традиционално, процесите на развој на веб апликации вклучуваат тимови од специјалисти за back-end, front-end и бази на податоци, кои соработуваат на сложени технологии за да го испорачаат крајниот производ. Но, денес, трендот драматично се менува во корист на повеќеслојните професионалци или приклучоците од сите занаети кои се вклопуваат во многу улоги. Благодарение на ова, светот има потреба од Full-Stack програмери.

Што те мотивира постојано да учиш: Програмирањето е уметност. Решавањето на проблемите и потрагата по знаење се едни од работите што ме мотивираат да учам постојано. Програмирањето е една од областите каде што развивањето на технологијата и учењето никогаш не завршуват.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Начинот на размислување и тимска работа.

Омилен модул: JavaScript – можноста за креирање на вештачка интелигенција.

Инструктор што ти остави најголем впечаток: Симеон и Ивица се моите идоли.

За 5 години сакам да бидам: На врвот од пирамидата на full-stack програмерите.

Хоби: Sudoku

Омилена книга: „48 закони на моќта“ – Роберт Грин

Омилен цитат: „Primates evolved over millions of years, А.I. evolve in seconds“.

 

Уписите за следната група на Академијата за Full-Stack програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!