Запознај го Давор Миленковски – Dream Team студент на Академијата за Front-End програмирање за месец декември 2022.

 

Име и презиме: Давор Миленковски

По професија: Студент на Академија за Front-End Програмирање

Академија: Академија за Front-End Програмирање

Зошто баш оваа област: Се одлучив за Front-End бидејќи за разлика од Back-End, имаме визуелна репрезентација од тоа што го работиме и мислам дека е одлична насока за почеток на кариера во програмирање.

Што те мотивира постојано да учиш: За било која работа во животот, потребно ни е знаење и константно да се надградуваме за да се чувствуваме сигурно во тоа што го работиме и да го работиме најдобро што можеме.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: За да направиме нешто имаме повеќе различни начини и секој начин е правилен.

Омилен модул и зошто: React, бидејќи ни помага да направиме веб-апликации со значително помалку код од Vanilla JavaScript со повеќекратно искористување на компоненти.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Сите инструктори досега беа супер, но ќе го одвојам Огнен Бендевски поради начинот на кој предава и поради тоа што ни дава реални примери.

За 5 години сакам да бидам: Целта за 5 години ми е да станам успешен Front-End програмер.

Хоби: Патување, видео игри, гледање на поткасти и филмови, вежбање во теретана.

Омилена книга: How to Win Friends and Influence People by Dale Carnegie

Омилен цитат:Fear is the greatest obstacle to learning. But fear is also your best friend. Fear is like fire. If you learn to control it, you let it work for you. If you don’t learn to control it, it’ll destroy you and everything around you.“

 

Уписите за следната група на Академијата за Front-End програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!