Огнен Бендевски е инструктор на нашата Академија за Front-End програмирање и ги предава модулите JavaScript и React. Тој е дипломиран инженер по информатички технологии, со насока компјутерско инженерство на ФИНКИ. Шест години живее во Германија, каде работи во еден од најголемите стартапи во Европа – Grover. Главна дејност му е Front-End, каде работи на веб и мобилни апликации. 
 
 

Запознајте го Огнен – инструктор на нашата Академија за Front-End програмирање

 

Име и презиме: Огнен Бендевски

Академија: Академија за Front-End програмирање

Модул: JavaScript & React

Професија: Senior Mobile Engineer

Искуство: 6 години

Зошто баш Front-End програмирање: Бидејќи сакам да решавам реални проблеми кои може да се решат преку мобилна или веб апликацијa.

Хоби: Читање книги, слушање подкасти, долги прошетки

Омилена книга: Биографијата на Елон Маск

Омилен цитат: When something is important enough, you do it even if the odds are not in your favor.“

Оценка од студентите: 4.92

 

Уписите за следната група на Академијата за Front-End програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето на време!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!