BRAINSTER - Mia Kostovska, автор на BRAINSTER

Статии од автор: Mia Kostovska

Сè додека има софтвер, ќе има и „bug”-oви, а тука доаѓаме ние

Ирена Лазарова е алумни од Академијата за Software Testing која што успеа веднаш по завршувањето на академијата да влезе во IT светот и да се вработи во PrymАpps.  Дознајте како…

Нов успешен продукт тест од нашите Junior software testers

Околу важноста на правилниот кариерен избор прочитавте на нашиот претходен блог.Можеби веќе и го решивте кариерниот квиз кој претставува забавна, но воедно и…

Software Testing Academy Highlights 2020

Пред почетокот на новата година, сакаме со вас да ги споделиме 8те најважни моменти за нашата Академија за Software Testing во 2020.   Лансирање на Академија за Software Testing и…

Платформата CareerHub, уште еден реален проект во портфолио на Академијата за Software Testing

На сите веќе ни е добро познато колкава е побарувачката на пазарот на труд за програмерите. Но, дали знаете дека секој код кој програмерот ќе го напише мора потоа да…

Поставете си цел и движете се кон неа

Антонио Момироски е алумни од Академијата за Software Testing кој без претходно искуство во ИТ индустријата успеа да се вклопи во динамиката на оваа професија. Со голем…

Кога го делиме знаењето, сите добиваме

Фикрије Стафаи е Senior Software Engineer во софтверската компанија Аспект, а воедно и инструктор на нашата Software Testing Академија. Студентите на Академијата оваа есен го…